8 stvari, ki jih ‘staromodni’ moški počnejo bolje

Ženske se pogosto pritožujejo nad današnjimi moškimi, ki da jim je le do neobvezujoče zabave in seksa.

Ženske se pogosto pritožujejo nad današnjimi moškimi, ki da jim je le do neobvezujoče zabave in seksa, medtem ko o resni, ljubeči zvezi sploh ne razmišljajo. Nič čudnega torej, da vse več žensk hrepeni po staromodni ljubezni, kot so jo poznale naše babice in dedki. Ampak za to so potrebni pravi moški “stare šole”, za katere pa iz ženskih ust pogosto slišimo, da jih danes ne delajo več. V čem so torej “staromodni” moški boljši od njihovih sodobnih kolegov?

1. Vedo, kako ravnati z žensko

Ženske pogosto očitajo sodobnim moškim, da se do njih velikokrat obnašajo kot do svojih moških prijateljev, ali pa so še vedno neodločni mamini sinčki. Staromodni moški so po drugi strani uglajeni in spoštljivi do žensk. Niso se pripravljeni podrediti svoji partnerki za vsako ceno, ampak znajo v odnosu jasno izraziti tudi svoje želje in potrebe. Pomembno jim je, da je ženska razgledana, prijazna, da ve kaj hoče v življenju in ima podobne vrednote kot oni.

2. Radi imajo ženske in tega jih ni strah povedati

Niso sramežljivi pri izražanju svojih čustev. Če jim je neka ženska všeč, to tudi jasno pokažejo. Seks je za njih nekaj naravnega in zdravega. Z razliko od mnogih modernih moških, se ženske ob njih počutijo spoštovane in zaželene.

3. Niso odvisni od žensk

Ena od ključnih lastnosti, ki ločuje zrele moške od fantov je tudi ta, da so sposobni samostojnega življenja. Veliko sodobnih moških se namreč preseli iz družinskega doma naravnost v stanovanje svojega dekleta, tako da se sploh nimajo priložnosti naučiti samostojnega življenja. Če je prej za njih skrbela mama, to vlogo zdaj prevzame punca ali žena. Zreli moški se ne zadovoljijo zlahka z življenjem v neredu. Ne čakajo na žensko, da jih bo rešila iz kaosa, ampak so sposobni samostojnega življenja: znajo skuhati nekaj osnovnih jedi, oprati perilo, pospraviti ipd.

4. Razmišljajo o svoji prihodnosti

Moški “stare šole” ne živi, kakor da jutri ne obstaja. Kakovost življenja mu je pomembna, zato bo dobro razmislil o tem, kakšno prihodnost si želi in s kom jo želi deliti.

5. So pravi kavalirji

Za ženske ni nič bolj privlačno od samozavestnega in uglajenega moškega, ki zna izgovoriti prave besede ob pravem času. Z razliko od velikega števila sodobnih moških, pravi gentlemani poznajo zlata pravila lepega vedenja in spoštljivega odnosa do drugih, kar je dobra podlaga tudi za uspešno romantično zvezo.

6. Znajo nadzorovati svoja čustva

Verjetno drži, da so ženske bolj čustvena bitja od moških, ampak številne burne ločitve slavnih parov so nam pokazale, da so velikokrat prav moški tisti, ki izgubijo nadzor nad svojimi čustvi. Izbruhi ljubosumja, jeze in kreganje na odprti sceni, so vse prej kot privlačni in zagotovo nezaželeni v vsakem odnosu. Racionalen in samozavesten moški si takšnih čustvenih izbruhov v odnosu preprosto ne dovoli.

7. Znajo se dobro obleči

Staromodni moški se ne držijo za vsako ceno najnovejših modnih trendov. Oni so se preprosto naučili skrbeti o svojem zunanjem videzu in natanko vedo, na kakšen način bodo naredili dober vtis.

8. Razumejo pravi pomen sodobne tehnologije

Sodobna tehnologija bi morala v osnovi izboljšati naša življenja in medsebojne odnose, a je njen učinek pogosto povsem nasproten. Pametni telefoni in ostale sodobne napravice namreč zavzemajo vse večji del našega vsakdana. Problem seveda ni v tehnologiji, ampak v ljudeh, ki jo uporabljamo. Zrel moški se zaveda, da je on gospodar svojega življenja in da nam tehnologija služi zgolj zato, da izboljša kvaliteto našega življenja, ne pa da prevzame kontrolo nad njim.

Foto: HBO