Izpoved: Želim staromodno ljubezen, brez igric

Očarljiv zapis dekleta, ki se je naveličalo površinskih zvez brez romantike in pozornosti.

Očaral nas je zapis sodobnega dekleta, ki se je naveličala površinskih stvari v življenju ter zvez brez romantike in pozornosti. Na svojem blogu je zato zapisala naslednje vrstice, s katerimi se bo verjetno marsikdo zlahka poistovetil.

»Želim staromodno ljubezen, v kateri se stvari odvijajo počasi in kjer ne preskočimo takoj v najvišjo prestavo.

Želim, da me nekdo povabi na pravi zmenek, ne pa na ‘srečanje brez obveznosti’. Želim se pripravljati ure na ta dogodek in se pri tem v sobi zabavati s prijateljicami. Želim, da pride pome in da začutim metuljčke v trebuhu, medtem ko stopam do njegovega avtomobila.

Želim sedeti z njim v restavraciji in se pogovarjati o pomembnih stvareh v življenju. Nočem poslušati tračev ali govoriti o najnovejših trendih. Želim se pogovarjati o življenju in spoznavati njegovo zgodbo. Rada bi slišala, kaj mi ima za povedati, ko sedi nasproti mene in želim, da tudi on prisluhne meni. Ne želim tekmovati za pozornost z njegovim pametnim telefonom.

Želim, da se po prijetni večerji odpraviva na sprehod. Želim se sprehajati pod uličnimi svetilkami, se smejati in začutiti upanje, ki se prebuja v meni. Hočem, da me odpelje domov in pospremi do vhodnih vrat. Želim občutiti razburjenje in rahlo živčnost ob tem, ko razmišljam, ali me bo pred slovesom morda poljubil ali pa bova nenačrtovano preživela noč skupaj.

Najbolj od vsega pa si želim, da mi resnično pove, kaj si misli, ko me pospremi domov. Želim, da je iskren glede tega, ali mu je bilo zabavno in ali je res odkrit, ko pravi, da me bo poklical in da me želi videti znova. Ne želim igric, želim iskrenost.

Če bo poklical in bo vse dobro, želim staromodno ljubezen. Želim, da me preseneti s šopkom cvetja in mi odpre vrata, ker to pač počnejo pravi gentlemani. Ne želim velikih daril, ne potrebujem posebnega statusa na Facebooku, želim samo nekoga, ki bo odkritosrčen.

Želim, da skrbi zame, ko bom zbolela. Želim, da me preseneti s prijetnim izletom. Želim, da počne romantične malenkosti zame, ker so te ‘malenkosti’ v resnici najpomembnejše.

Želim nekoga, ki ne bo odšel v trenutku, ko stvari ne bodo rožnate. Želim nekoga, ki bo ostal z mano tudi v težkih časih, ker so problemi v življenju neizbežni, vendar se vedno najde tudi rešitev zanje.

Želim mu skuhati jutranjo kavo in mu pripraviti kosilo. Želim skrbeti zanj, ko bo bolan. Želim ga presenetiti s kratkimi sporočilci, napisanimi na papir.

Hočem nekoga, ki si želi ljubezen, kot so jo poznali naše babice in dedki, ker – od njih sem se naučila, da jim je uspelo.«

Foto: Emily Illuminate