8 šik idej, kako stilizirati prostor z Ikeo

S pametnim kombiniranjem Ikeinih kosov do stajliš prostora za vsak žep.

Stilska preobrazba praznega prostora v sanjski dom zna biti vse prej kot poceni projekt. Rešitev? Pametno kombiniranje različnih kosov in stilov. Trend pri modernih prenovah je namreč kombinacija dobrih starih elementov s sodobnimi dizajnerskim kosi in praktičnimi rešitvami. In ko iščemo najboljšo kombinacijo cenovno dostopnega in šik, potem je pametno zaviti v Ikeo ter upoštevati naslednjih 8 idej za super stajliš dom.

1. Miza Glasholm Finnvard

Za elegantno domačo pisarno vam ni potrebno zapraviti celega bogastva. Ikeino mizo Glasholm Finnvard s super šik nogami, lahko stiliziramo  z dizajnersko svetilko, stensko galerijo, dodamo še kakšno sobno rastlino in tako ustvarimo zavidanja vreden domači delovni kotiček.

2. Regal Kallax

Regal Kallax (bivši Expedit) je eden najbolj priljubljenih Ikeinih kosov vseh časov. Njegova privlačnost se skriva v brezčasno elegantnem dizajnu in vsestranski uporabnosti. Lahko nam služi za knjižno polico, kamor lahko poleg knjig postavimo tudi plošče, spominke in dekorativne predmete. Zraven regala postavimo še elegantno vintage svetilko in že imamo udoben kotiček za branje ali poslušanje glasbe.

3. Omara “kletka”

Omara je tisti prostor v stanovanju vsake modne navdušenke, kjer vedno primanjkuje prostora ali obešalnikov. Če živimo v majhnem prostoru, ki ne dovoljuje velikih garderobnih omar, je problem še toliko večji. Ikea za takšne prostore ponuja stajliš omaro v obliki kletke, ki poleg oblek služi tudi za odlaganje čevljev ter ostalih modnih dodatkov. Zraven omare lahko postavimo eleganten stolček in dizajnersko talno svetilko.

4. Mizica Docksta

Ko navidez preprosto okroglo belo mizico obkrožimo z dizajnerskimi stoli, pisanimi blazinami in umetniško sliko, dobi legendarna Docksta vse prej kot poceni videz.

5. Vrtljivi stoli Stockholm

Z vrtljivimi stoli Stockholm v drzni zeleni ali rumeni barvi, vaš dnevni prostor zagotovo ne bo ostal neopažen. Za sodoben, urban videz interjerja, stole kombinirajte z vintage in umetniškimi kosi.

6. Veddinge kuhinjske fronte

Ikeine bele kuhinjske fronte lahko uporabimo tudi kot podlago za knjižno polico. Če dodamo še kakšen skrbno izbran starinski kos pohištva in udobno preprogo, dobimo zmagovalno kombinacijo.

7. Preproga Stockholm

Kultna Ikeina preproga Stockholm poskrbi za sodoben videz vsakega prostora, v interjerjih s skandinavskim stilom pa je skoraj nepogrešljiva. Kombiniramo jo lahko s šik pozlačenimi detajli in ostalimi dodatki, ki so značilni za skandinavski slog oblikovanja.

8. Samostoječi obešalnik

Prikupni Ikeini samostoječi obešalniki so postali neizogiben kos v domu vsake modne navdušenke. Odlični  so predvsem za majhne, sodobne, minimalistično opremljene prostore. V dnevnem prostoru lahko obešalnik lepo kombinirate z Ikenino stransko mizico Hay.

Foto: Pinterest