7 odličnih aplikacij za urejanje doma

Z njimi ne boste potrebovali notranjega oblikovalca.

S pomočjo pametnih telefonov nakupujemo, načrtujemo potovanje, skrbimo za fit postavo in še bi lahko naštevali. Zakaj ne bi torej s pomočjo virtualnega sveta uredili tudi svoj dom? V ta namen je danes na voljo kopica uporabnih aplikacij, s pomočjo katerih lahko poljubno kombiniramo različne stile in barve ter razporejamo pohištvo po lastnih željah. V nadaljevanju predstavljamo sedem izvrstnih aplikacij, ki so še posebej uporabne za izris notranje opreme.

Magic Plan

Brezplačna aplikacija Magic Plan (iOS, Android) vam omogoča, da ustvarite tloris stanovanja na podlagi vaših fotografij. Je odlično orodje za manj izkušene uporabnike, ki želijo hiter in preprost izris notranje opreme brez odvečnih detajlov.

Room Scan Pro

Aplikacija je namenjena uporabnikom sistema iOS in je zanimiva zato, ker naredi izris notranje opreme povsem samostojno. Potrebno je le prisloniti telefon ob steno in aplikacija bo nato sama skenirala površino prostora. Room Scan Pro je nekoliko bolj zahtevna za uporabo, zato pa je končni izdelek toliko bolj natančen in uporaben.

Floor Plan Creator

Ta aplikacija je brezplačna za uporabnike Androida in omogoča podroben izris prostora v 3D grafiki. Zelo koristna je pri nakupovanju novega pohištva, saj lahko z njeno pomočjo preverite, kako bo posamezen kos izgledal v vaši sobi. Tako se boste izognili nakupu prevelikih ali premajhnih kosov pohištva.

Room Creator

Še ena brezplačna aplikacija za Android, ki uporabnikom pomaga dizajnirati prostor v manj kot 10 minutah. Preprosta uporaba je glavni adut Room Creatorja. Potrebno je le vnesti dimenzije prostora, izbrati teksture tal in barve sten ter dodati dekoracijo.

Amikasa

Amikasa je odlična aplikacija za uporabnike sistemov iOS in Android, ki omogoča vizualizacijo prostora z uporabo opreme in pohištva resničnih blagovnih znamk, s čimer se izognete morebitnim napakam pri načrtovanju. Aplikacija omogoča tudi virtualen sprehod skozi novo ustvarjen prostor, tako da dobite boljši občutek razporeda elementov.

Home Design 3D

Home Design 3D je za Androide na voljo v treh različicah, med katerimi je osnovna brezplačna. Aplikacija je zelo priljubljena med uporabniki, saj omogoča načrtovanje prostora do najmanjših podrobnosti in je hkrati zelo preprosta za uporabo.

Rooms

Ko v aplikacijo Rooms vnesete dimenzije prostora, se lahko poljubno igrate z namestitvijo pohištva, spreminjate barve sten in tal ter izbirate različne velikosti posameznih kosov opreme. Osnovna različica je na voljo brezplačno za uporabnike sistema iOS.

Foto (naslovna): @damselindior