5 preprostih korakov do ravnega trebuščka

V igri so žitarice, zeleni čaj, spanje in še nekaj zdravih nasvetov.

Telovadba je zelo pomemben faktor na poti do ravnega in toniranega trebuščka, a še zdaleč niso dovolj le trebušnjaki. Spodaj razkrivamo nekaj dodatnih zdravih korakov, ki bodo ogromno pripomgli k oblikovanju trebušnih mišic in željene postave.

Se nikakor ne morete znebiti še tistih zadnjih ”obročkov”, ki vas spravljajo v slabo voljo in v nenehno negotovost? Pozimi jih res lahko učinkovito zakrijete s toplimi in debelimi oblačili ali plastenjem, no, čez nekaj mesecev ta rešitev ne bo prišla več v poštev.

Do poletja je še dovolj časa, da lahko z naslednjimi zdravimi in učinkovitimi koraki dosežete tudi ta cilj in se enkrat za vselej znebite nadležnih obročkov.

1. Žitarice za zajtrk

Najboljša zdrava odločitev, ki jo lahko naredite za svoje telo in dobro počutje, je vsakodnevni zajtrk, ki naj bo sestavljen iz različnih vrst žitaric. Lahko poskusite z ovseno kašo ali rženimi in polnozrnatimi rezinami kruha, ki jih obložite s humus namazom in nekaj dodatne zelenjave. Tudi pri zajtrku lahko uresničite svoj kreativni navdih!
V pomoč vam bo naslednji članek: Ovsena kaša bo postala vaš najljubši zajtrk

2. Privoščite si več spanca
Skrivnost, kako doseči raven trebuh, je tudi dovolj spanca, ki ga ne smete zanemarjati. Idealno število ur, ki bi jih morali nameniti počitku, je 7 do 8 ur, zelo priporočljivo pa je tudi, da se vsak dan zbudite ob podobnem času.

3. Zeleni čaj kot čudežni napitek
Verjetno tudi tega ne slišite prvič, a drži kot pribito. Ljudje, ki popijejo vsaj dve skodelici zelenega čaja na dan, so nagnjeni k hitrejši izgubi kilogramov in to celo do šestkrat.
Ste pripravljeni, da si že jutri namesto jutranje kave privoščite skodelico zelenega čaja?

4. Po opravkih peš ali s kolesom
Kakor zdrava prehrana, je nezanemarljiva tudi telesna aktivnost, saj boste le tako pokurili odvečne maščobe. Za vidne rezultate se vam ni treba lotiti najbolj ekstremnih športnih podvigov, ogromno boste naredili že s tem, če se boste večkrat odpravili na dolge sprehode, zjutraj ali zvečer tekli ali se v službo vozili s kolesom. Pomembno je, da se odločite za takšno vrsto vadbe, v kateri boste zares uživali.

5. Kaj pa alkohol?
Razen tega, da so alkoholne pijače tudi zelo kalorične, pogosto vodijo do prenajedanja. Preden se odločite za kozarec piva ali vina, se spomnite na dejstvo, da alkohol le povečuje obseg vaših nadležnih obročkov ter vas omejuje na poti do vitkejše postave.

Vir: Preventiontoday.com