10 znakov, da vam gre bolje kot si mislite

Stvari, za katere smo lahko hvaležni tudi takrat, ko nam gre vse narobe.

Izguba službe, konec zveze, neuspeh na izpitu… Vsi smo že doživeli trenutke v življenju, ko smo se počutili nemočne, nesrečne in smo imeli občutek, da nam gre vse narobe. V takšnih trenutkih se je dobro spomniti drobnih reči, ki pomenijo srečo in kažejo, da nam gre v življenju bolje, kot si mislimo. Naslednjih 10 znakov vas bo prepričalo, da vam gre dobro tudi takrat, ko nimate tega občutka.

1. Imeli ste priložnost učenja na lastnih napakah

Živeti pomeni učiti se na lastnih napakah. Življenje ni vedno piknik in čeprav znajo biti luknje na cesti včasih boleče, se potovanje na koncu vsekakor splača. Vsak neuspeh v življenju se zgodi z razlogom. Če se ozremo nazaj spoznamo, da so se vse težave v našem življenju “morale” zgoditi, da smo lahko danes tukaj, kjer smo. Dragocene izkušnje nas oblikujejo v močno osebnost, ki ve kaj hoče v življenju.

2. Spite v udobni postelji

Prava sreča se je zvečer zvaliti na udobno posteljo, mar ne? Premnogi ljudje po svetu žal nimajo te sreče in morajo spati “pod milim nebom”, prepuščeni različnim vremenskim pogojem ali pa v bivališčih, ki si tega imena sploh ne zaslužijo.

3. Stremite k temu, da postanete boljša oseba

Vsakič, ko nam ne uspe doseči zastavljenega cilja, se počutimo malce potrti. To je dokaz, da se trudimo in želimo biti nenehno boljši. Pomembno je ne obupati, kajti sreča, uspeh in ljubezen nas lahko čakajo že za naslednjim vogalom. Že sloviti Albert Einstein je dejal: “Nisem tako zelo pameten, le dlje časa se ukvarjam s problemom.”

4. Imate/imeli ste službo

Če ste ostali brez dela ne obupujte. Morda je to priložnost, ki vam bo odprla nova vrata in se boste končno začeli ukvarjati s stvarmi, ki ste si jih že od nekdaj želeli početi. Z vztrajnostjo, zaupanjem v lastne sposobnosti in marljivostjo, lahko dosežemo tudi na prvi pogled nedosegljivo.

5. Znanje je dosegljivo na vsakem koraku

Če so vam informacije in znanja na dosegu roke, pomeni da vam gre v življenju dobro. Znanje je moč, zato ga je potrebno izkoristi sebi v prid.

6. Imate hrano in čisto pitno vodo

Hrana in čista pitna voda sta tisti ključni dobrini, ki ju najpogosteje podcenjujemo, saj se nam zdita nekako samoumevni. Pa temu še zdaleč ni tako. Ste vedeli, da več kot 780 milijonov ljudi po svetu nima dostopa do čiste pitne vode? Vzemite si čas, uživajte v vsakem grižljaju ali požirku vode in se spomnite, da se sreča skriva v drobnih rečeh.

7. Imate možnost izbire in svobodo živeti življenje tako, kot ga sami želite

Aristotel je dejal: “Odličnost ni nikoli slučajna. Je rezultat iskrenega napora in inteligentne izvedbe. Izbira in ne naključje je tista, ki določa našo usodo.”  Zato izkoristite svojo pravico do svobodne izbire.

8. Vsaj enkrat v življenju ste že občutili metuljčke v trebuhu

Sliši se neverjetno, toda nekateri ljudje se v svojem življenju nikoli ne zaljubijo ali pa ne dobijo te priložnosti. Toda bilo bi pošteno, da bi vsak človek vsaj enkrat v življenju izkusil, kako je biti zaljubljen.

9. Imate svoje sanje

Ne glede na to, kakšen je vaš sen, imate možnost, da ga uresničite. Ne pustite si vzeti sanje, saj se iz njih rojevajo najboljše stvari v življenju.

10. Znate odpustiti

Pomislite kako zagrenjeni, jezni in nesrečni bi bili, če ne bi znali odpustiti drugim in sebi za storjene napake. Takšno življenje bi bila prava nočna mora, zato je sposobnost odpuščanja ena največjih življenjskih vrlin.

Foto: Flickr