Ko gre vse narobe, se spomni teh 7 modrosti

Ker tudi za najbolj temnimi oblaki vedno posije sonce.

V življenju pridejo obdobja, ko se zdi, da so se nad nas zgrnili vsi črni oblaki tega sveta in ko gre čisto vsaka stvar narobe. To so trenutki, ko smo najbolj potrebni spodbudnih besed, ki nas motivirajo za naslednji korak. Takrat se je dobro spomniti naslednjih 7 modrosti:

1. Bolečina je sestavni del odraščanja

Življenje včasih zapre ena vrata zato, da bi se odprla druga. In to je dobro, saj velikokrat v življenju ne zmoremo narediti koraka naprej, dokler nas v to ne prisilijo razmere. V težkih trenutkih se je dobro spomniti, da se vsaka bolečina zgodi z namenom. Ne smemo pozabiti, da obstajata dve vrsti bolečine: tista, ki boli in tista, ki nas spremeni. Ko se prenehamo upirati, nam obe pomagata rasti.

2. Vse je minljivo

Sliši se klišejsko, ampak za dežjem zares vedno posije sonce in tudi najbolj temni noči vedno sledi jutro. Te preproste modrosti se je dobro spomniti vsak dan. Tako kot je vsega lepega enkrat konec, tudi negativne stvari slej ko prej minejo. Vsak trenutek je hkrati nov konec in nov začetek.

3. Skrbi in nerganje nikoli ne pomagajo

Tisti, ki se najbolj pritožujejo, dosežejo najmanj. Če bomo danes nergali nad včerajšnjim dnem, ne bo jutrišnji dan zato nič lepši. Namesto tega se raje lotimo akcije in naredimo nekaj zase. Resnična sreča pride takrat, ko se nehamo pritoževati nad problemi in smo raje hvaležni za vse kar imamo.

4. Brazgotine so simbol naše moči

Brazgotina je tatu, ki sporoča, da je bolečina preteklost in da je rana zaceljena. Pomeni, da smo premagali težke čase, se naučili pomembno lekcijo, postali močnejši in šli naprej. Brazgotina naj bo simbol, ki pravi ‘USPELO MI JE!’ in zdaj imam priložnost postati še boljša in močnejša oseba.

5. Negativnost drugih ljudi ni moj problem

Na negativizem je najbolje odgovoriti s pozitivo. Ko te skušajo drugi poteptati, se nasmehni in ostani to, kar si. Stvari ne smemo jemati preveč osebno. Ljudje le redko počnemo stvari zaradi drugih, večinoma jih počnemo zaradi sebe. Nikoli se ne smemo poskušati spremeniti samo zato, ker nekdo meni, da nismo dovolj dobri.

6. Kar je namenjeno, da se zgodi, se bo slej ko prej tudi zgodilo

Vsaka stvar se zgodi ob svojem času, zato dogodkov nima smisla prehitevati, ker nas bo to na koncu samo spravilo ob živce. Nobenega smisla si nima beliti las s stvarmi, na katere nimamo nobenega vpliva in ki jih ne moremo spremeniti. Na neki točki se je potrebno prepustiti in dovoliti, da se zgodi, kar se pač mora zgoditi.

7. Najboljša stvar, ki jo lahko naredim zase, je da grem dalje

Ne dovoli, da ti težke življenjske lekcije otrdijo srce. Ko enkrat dosežemo dno, gremo lahko samo še navzgor. Včasih je potrebno, da gredo stvari hudo narobe, preden se znova obrnejo v pravo smer. Najdi pogum, moč in voljo za naslednji korak.

Foto: Shutterstock