10 TV-serij, ki bi jih morala videti vsaka ženska

Večplastne, drzne, seksi in nepredvidljive serije – kot ženske same.

Zdi se, da se najboljše stvari v zadnjih letih ne dogajajo več v kinematografih, ampak na malih zaslonih. Priča smo pravi poplavi vrhunskih TV-serij, med katerimi je tudi veliko takšnih, za katere se zdi, da so kot ustvarjene za žensko dušo. So večplastne, drzne, seksi in nepredvidljive – kot ženske same. Tukaj je deset najboljših serij, ki bi jih morala videti vsaka ženska.

1. Seks v mestu (Sex and the City)

Je sploh potrebno še kaj povedati o eni najbolj priljubljenih serij vseh časov, s katero se je na milijone žensk po svetu zlahka poistovetilo že po ogledu prve epizode? Čeprav je od zadnje epizode minilo že 13 let, pa nas ta kultna serija o ženskem prijateljstvu, seksu in iskanju popolne romantične ljubezni, še vedno prepriča.

2. Midve z mamo (Gilmore Girls)

Zabavna in na trenutke srce parajoča serija, ki je do potankosti raziskovala velikokrat zapleten odnos med hčerami in materami, v fiktivnem ameriškem mestecu Stars Hollow. Tudi lanskoletna ponovna oživitev “Gilmork” na Netflixu je navdušila na milijone gledalcev po svetu.

3. Majhne laži (Big Little Lies)

Miniserija z zvezdniško žensko igralsko zasedbo in izvrstno napisano zgodbo o življenju nesramno bogatih kalifornijskih družin, ki v svojih prestižnih vilah živijo navidez popolno življenje. Toda pod površjem se skrivajo nešteti problemi, ki počasi lezejo na površje.

4. Prevara (The Affair)

Poletna avantura zglednega poročenega očeta štirih otrok in lepe natakarice, je veliko več kot le kukanje pod rjuhe prepovedane zveze. Serija, ki nas uči, da ima vsaka zveza vsaj dva zorna kota, in da v resnici nihče zares ni to, za kar ga imamo. Pa čeprav si z njim delimo isto posteljo.

5. Oranžna je nova črna (Orange Is the New Black)

S črnim humorjem prežeta drama o življenju med stenami ženskega zapora. Čustvena, brutalna, seksi in srce parajoča serija, ki žensk ne definira samo po njihovem odnosu do moških, otrok ali novih čevljev.

6. Naravnost fantastično (Absolutely Fabulous)

Kultna britanska komedija o ženskem prijateljstvu, ki mora ostati »naravnost fantastično« tudi sredi največjega kaosa, ki si ga sploh lahko zamislite. Edina in Patsy sta politično nekorektni modni kraljici, ki znata življenje zajemati z veliko žlico (in še večjim kozarcem šampanjca).

7. Punce (Girls)

Serija o sodobnih mladih ženskah in njihovem prijateljstvu, ki se nemalokrat izkaže za strupeno, polno sebičnosti, zahrbtnosti, neiskrenosti in zamer.

8. Opravljivka (Gossip Girl)

Priljubljena serija o privilegiranih najstnikih z Manhattna in njihovih osebnih dramah, je v prvi vrsti zaslovela po svoji visoki modi in ekstravagantni garderobi. Blake Lively je nekoč dejala, da bi jo lahko ženske gledale tudi brez zvoka in se bodo še vedno zabavale. Poleg tega pa serija tudi izvrstno prikaže, kakšne moške imajo ženske v resnici rade.

9. 30 Rock

Z emmyji nagrajevana humoristična nanizanka 30 Rock je pokazala, da lahko ženska uspe v življenju tudi brez moškega in da ima lahko vse: kariero in družino. Glavna junakinja Liz Lemon (Tina Fey) je postala vzor za samske, “piflarske” ženske, ki se morajo v moškem svetu TV-mrež prebijati po karierni lestvici.

10. Buffy, izganjalka vampirjev (Buffy The Vampire Slayer)

Mega uspešna serija o glavni junakinji Buffy (Sarah Michelle Gellar), ki je v 90-ih špricala šolo, da je lahko reševala gimnazijce pred vampirji. Za mnoge je Buffy še vedno eden najbolj navdihujočih ženskih likov v zgodovini TV-serij.