5 razlogov, zakaj obožujemo serijo Majhne laži

Poleg napete zgodbe in vrhunske igre, ima hit serija 'Big Little Lies' še kar nekaj adutov.

Miniserija Majhne laži (Big Little Lies), ki je nastala po istoimenski knjigi Liane Moriarty, je upravičeno deležna velike pozornosti gledalcev. Črna komedija spremlja življenja nesramno bogatih kalifornijskih družin, ki v svojih prestižnih vilah živijo navidez popolno življenje, pod površjem pa skrivajo neštete probleme, ki počasi lezejo na površje. Vrhunska in napeta televizijska izkušnja navdušuje z žgečljivostjo, predvsem pa z vrhunsko igralsko zasedbo, ki jo sestavljajo Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Laura Dern, Shailene Woodley, Zoe Kravitz in Alexander Skarsgård.

Poleg zanimive in napete zgodbe ima ta odlična serija še kar nekaj ostalih adutov:

Reese Witherspoon (Madeline)

Madeline je ultimativna alfa ženska. Stroga mama, dominantna žena, brezpogojno zvesta prijateljica in hkrati prava nočna mora za tiste, ki se ji postavijo po strani. Madeline zagotovo ni eden najbolj prijaznih, je pa zato vsekakor eden najbolj prepričljivih televizijskih likov vseh časov.

Nicole Kidman (Celeste)

Nicole Kidman igra v seriji Madelinino najboljšo prijateljico Celeste, premožno in lepo žensko z navidez popolno družino. Toda za njeno bleščečo fasado se skriva življenje, ki je vse prej kot popolno. Njen odnos z možem Perryjem (Alexander Skarsgård) je poln strasti in nasilja, tako da v seriji ne manjka nazornih prizorov seksa. Kidmanova se v eni svojih najbolj drznih vlog doslej, večkrat pojavi gola in pri svojih 49-letih pokaže, da se še vedno zlahka postavi ob bok tudi pol mlajšim holivudskim kolegicam.

Glasba

Izvrstno zgodbo serije Male laži spremlja tudi nič manj odlična glasbena podlaga. Naslovna skladba Cold Little Heart pa je še posebej nalezljiva.

Moda

Poleg odličnega soundtracka, miniserijo odlikuje tudi skrbno izbrana garderoba glavnih junakinj. Da so Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Laura Dern, Shailene Woodley in Zoe Kravitz videti brezhibno, je zaslužna kostumografinja Alix Friedberg. »Moja naloga je dati igralkam drugo kožo, da se lahko prelevijo v novo osebo,« je povedala Alix za W Magazine.

Hiše

Ste videli Madelinino hišo? Ste videli Celestino hišo? Da Renatine hiše niti ne omenjamo … Vse kar potrebujete za sanjsko hišo z osupljivim razgledom je očitno neskončno nesrečno življenje na visoki nogi. Luksuzne vile glavnih likov so skrbno dizajnirane, tako da na eni strani odražajo njihov visok družbeni status, na drugi strani pa številni skrbno izbrani detajli kažejo na težko psihično stanje glavnih junakinj.

Foto: HBO