10 krajev, kot ustvarjenih za Instagram fotografijo

Najbolj fotogenične destinacije, ki jih modne blogerke naravnost obožujejo.

Fotografija pove več kot tisoč besed – pregovor, ki v dobi Instagrama velja še toliko bolj. Tega se še kako dobro zavedajo tudi največje zvezdnice svetovne blogerske scene, ki s svojimi osupljivimi fotografijami na Instagramu, prebudijo popotniški duh v vsakem od nas. Naslednjih deset fotogeničnih destinacij je tudi po njihovi zaslugi postalo pravi predmet poželenja slehernega popotnika.

Santorini, Grčija

Strnjene vasice na strmih stenah Kaldere, prostrane peščene plaže, prelivni bazeni z idiličnim pogledom na Egejsko morje in najbolj romantični sončni zahodi na svetu – Santorini je raj na zemlji.  Znamenite bele hiške z modro streho, značilne stopnice, ki dajejo občutek, kot da vodijo naravnost v morje in neštetimi cvetličnimi lončki, ne pustijo nikogar ravnodušnega. Prava turistična meka za znane blogerke!

Positano, Italija

Positano je s svojimi čudovitimi plažami in slikovitimi hišami, ki se vzpenjajo po strmem pobočju, prava paša za oči. Ta biser Italije na romantični amalfijski obali  je naravnost popolna kulisa za najlepše Instagram fotke.

Mikonos, Grčija

Mikonos je eden najbolj priljubljenih grških otokov s prelepimi peščenimi in prodnatimi plažami, ki ponuja razvratne zabave na eni in tradicionalno grško kulturo na drugi strani. Simbol otoka so mlini na veter in šarmantne bele ulice.

Göreme, Turčija

Kapadokija ali mesečeva pokrajina na visoki anatolski planoti v osrednji Turčiji, je enkratna dežela, znana predvsem po svojih naravnih znamenitostih  – kamnitih gmotah vulkanskega nastanka, imenovanih tudi »pravljični dimniki«. Ko nebo nad zgodovinskim mestecem Göreme prekrijejo še nešteti pisani baloni, je kulisa za popolno Insta fotko naravnost idilična.

Cinque Terre, Italija

To romantično pokrajino ob Ligurijskem morju, sestavlja pet slikovitih ribiških vasic, ki so dobesedno vklesane v skalo. Sprehod po 18 kilometrov dolgi obalni pešpoti s številnimi zalivi in plažami je nepozabno doživetje, ki ga je preprosto nujno ovekovečiti z dobro fotografijo.

Chefchaouen, Maroko

Modri zidovi, modro nebo, modre stopnice, modri cvetlični lončki… Chefchaouen na vsakem koraku ponuja vse možne odtenke modre. Če je modra vaša priljubljena barva, potem mora biti to neverjetno maroško mestece vaša naslednja destinacija za potovanje.

Provansa, Francija

Čarobno lepoto pokrajine na jugovzhodu Francije so skozi stoletja opevali pesniki in ovekovečili največji slikarski mojstri. Ko na neskončnih poljih zacveti še dišeča sivka, Provansa kar kliče po popolni fotografiji.

Marakeš, Maroko

Marakeš je turistični biser Maroka sredi puščave, s starodavnimi palačami v mavrsko-arabskem slogu, vrtovi, mošejami in bazarjem, ki je na seznamu svetovne kulturne dediščine.

Maldivi

Za rajske Maldive pravijo, da jih je potrebno izkusiti vsaj enkrat v življenju. Turkizno morje, neskončne peščene plaže in sanjski bungalovi nad vodo… Je sploh potrebno še kaj dodati?

Pariz, Francija

Romantično francosko prestolnico redno srečujemo na lestvicah najbolj fotografiranih znamenitosti na Instagramu. Šarmantne pariške ulice so kot ustvarjene za stylish fotografije, ki se jim preprosto ne more upreti nobena modna blogerka.

Foto: @ohhcouture/@tayehansberry/@pamhetlinger/@sjanaelise/@tuulavintage/Gary Pepper Girl