Ta festival se vrača nazaj v Ljubljano!

Ljubljana bo 21. in 22. septembra 2024 ponovno oživela z vrnitvijo težko pričakovanega Ljubljana Coffee Festivala, dogodka, ki bo navdušil vse ljubitelje kave.

Ta festival, ki praznuje kulturo specialty kave v Sloveniji, bo združil navdušence in strokovnjake z vsega sveta v Mestnem muzeju Ljubljana, kjer bo potekalo dvodnevno dogajanje.

Festival bo gostil več kot 30 mednarodno priznanih strokovnjakov iz sveta kave – od lastnikov prestižnih kavnih plantaž, do znanstvenikov in svetovnih prvakov v pripravi kave, pa tudi vrhunskih chefov, ki vključujejo kavo v svoje kulinarične mojstrovine. Obiskovalci bodo imeli priložnost okušati neomejene količine kave in kavnih napitkov, se udeleževati zanimivih predavanj in delavnic, ter spremljati napeta tekmovanja najboljših baristov.

Ljubljana Coffee Festival je postal pomemben dogodek, ki Slovenijo postavlja na svetovni zemljevid kavne industrije. Program, zasnovan tako za profesionalce kot ljubitelje kave, prinaša številne vrhunce. Tukaj je nekaj najpomembnejših dogodkov, ki jih ne smete zamuditi:

  • Barista Battle Challenge: Vznemirljivo tekmovanje, kjer baristi iz vse Evrope tekmujejo v štirih disciplinah in pokažejo svojo kreativnost in natančnost.
  • Latte Art Throwdown: Tekmovanje, kjer umetniki rišejo z mlekom na kavo in se pomerijo v izločitvenem turnirju.
  • Senzorična soba: Priložnost za okušanje najboljših kav z vsega sveta pod strokovnim vodstvom vrhunskih uvoznikov.
  • The Lab: Ciklus predavanj, kjer bodo strokovnjaki iz sveta kave delili najnovejše trende in inovacije.
  • Panel Forum: Poglobljena razprava o prepletanju visoke kulinarike in specialty kave.

  • Roaster Village: Razstavni prostor, kjer bodo mednarodni in slovenski razstavljavci predstavili izjemne kavne izdelke in opremo.
  • Slovenski Roasters’ Place: Prostor, namenjen predstavitvi lokalnih pražarjev in njihovih inovacij.