Skrivnost mladostnega videza prve dame Francije

Kaj skriva vitalna 64-letnica, ki je ukradla srce 25 let mlajšemu predsedniku Francije?

Francozinje slovijo po svoji naravni lepoti in eleganci s kančkom nevsiljivega glamurja. Ena od njih je zagotovo tudi Brigitte Trogneux, prva dama Francije, ki je ukradla srce svojemu 25 let mlajšemu možu Emmanuelu Macronu, novemu francoskemu predsedniku. Nekateri jo sovražijo, drugi obožujejo, toda eno je gotovo: svetlolasa Brigitte je pri svojih ne ravno rosnih 64-ih letih videti brezhibno in mladostno. S svojo vitko postavo ter drznim in šik stajlingom, privablja poglede na vsakem koraku, zato se mnogi sprašujejo, v čem je skrivnost te vitalne in ambiciozne Francozinje, ki ima iz prvega zakona tri otroke, ter že sedem vnukov.

Nova prva dama Francije ni nikoli razkrivala skrivnosti svojega mladostnega videza, prav tako ni znano ali je posegla po lepotnih operacijah. So pa zato o njenem videzu za medije spregovorili nekateri priznani svetovni strokovnjaki za lepoto. Znani lepotni kirurg dr. Ross Perry denimo pravi, da Brigitte deluje tako mladostno zaradi frizure, atletske postave in stila oblačenja. Njena leta so še najbolj opazna na obrazu in vratu, vendar so njene gube zelo neizrazite, zato je videti deset let mlajša. Nekateri lepotni strokovnjaki so prepričani, da se je v preteklosti verjetno posluževala manjših količin botoksa in naredila mini obrazni lifting. Zagotovo pa drži, da Brigitte še kako dobro pozna vse skrivnosti pravilne nege kože.

Osebni trener Diego Core je prepričan, da so za njeno vitko postavo v prvi vrsti zaslužni dobri geni. »Naravno vitka je zaradi hitrega metabolizma. Domnevam, da veliko telovadi, kar se kaže na njenem mišičnem tonusu. Gotovo se ukvarja s pilatesom in dela lažje vaje z utežmi,« je prepričan Core. Omikana poznavalka umetnosti se lahko pohvali tudi z bleščeče belim hollywoodskim nasmehom. Ta je po mnenju strokovnjakov posledica beljenja zob ali pa vse bolj priljubljenih estetskih zobnih lusk.

Ko gre za modo ima prva dama izbran okus, ki ni za vsak žep. Brigitte velja za pravo modno navdušenko, vedno je brezhibno urejena in elegantna. Njen rock chic stil ji zavidajo tudi dvakrat mlajše dame. Pogumno krši ustaljena modna pravila in si nemalokrat privošči kreacije, ki so v modnem svetu označene kot »neprimerne za žensko njenih let«. Nima zadržkov pred kratkimi krili, obožuje Louisa Vuittona, rada nosi Moncler jakne, njeno zapestje pa pogosto krasijo prestižne ure znamke Hermes.

Pod črto: Brigitte Trogneux je nova prva dama Francije, ki vedno izgleda odlično, ne glede na to ali je stara 64 ali 46 let in upravičeno nosi vzdevek »francoska Jane Fonda«.

Foto: Getty