Neverjetna ljubezenska zgodba, ki buri duhove

'Nekoč se bom poročila s tabo,' je dejala 40-letna učiteljica svojemu dijaku, sedanjemu predsedniku Francije.

Emmanuel Macron bo decembra letos dopolnil komaj 40 let, pa je že postal novi francoski predsednik. Toda še veliko večjo pozornost vzbuja njegovo zasebno življenje, saj je Macron poročen s 25 let starejšo soprogo Brigitte Trogneux. Njuna ljubezenska zgodba že nekaj časa buri svetovno javnost in je živ dokaz, da sorodne duše očitno obstajajo in da se ljubezen ne ozira na starostno razliko. Romanca, ki kar kliče po filmu.

Emmanuel Macron je Brigitte Trogneux spoznal še kot 15-letni gimnazijec. Ona je bila takrat stara 39 let in je bila njegova profesorica francoske književnosti. Bila je poročena in mati treh otrok, Emmanuel pa je že takrat pritegnil njeno pozornost. Zbližala ju je ljubezen do književnosti in Brigitte je bila po lastnih besedah popolnoma očarana nad njegovo zrelostjo in inteligenco: »Ni bil tipičen najstnik. Najina zveza je bila zveza dveh odraslih ljudi.«  Neuradno naj bi bila tako par še preden je on postal polnoleten. Nedavno je bil objavljen tudi videoposnetek, na katerem 16-letni Macron po odigrani šolski predstavi, poljubi 40-letno učiteljico, svojo bodočo ženo.

Brigitte je že v gimnaziji 17-letnemu Emmanuelu dejala: »Karkoli bom počela, kjerkoli bom bila, nekoč se bom poročila s tabo!« In se tudi je. Leta 2006 se je ločila od svojega soproga in se leto pozneje poročila z Macronom.

Danes 64-letna Trogneuxeva,velja za vse prej kot običajno prvo damo. Je prava modna navdušenka, vedno brezhibno urejena in elegantna. Veliko daje na svojo zunanjost, oblečena je v prestižne modne znamke, njen obraz pa se redno pojavlja na prvih straneh modnih revij.

Foto: Getty