4-minutna vadba, ki dokazano topi kilograme

Ustvarjena za poletje - najboljša metoda za dosego zavidljive bikini postave.

Da je visokointenzivni trening najboljši način hujšanja je že znano dejstvo, ki ga je potrdila tudi znanost. Prava uspešnica pa je v zadnjem času postala metoda tabata, visokointenzivna in zelo učinkovita vadba, ki vzame vsega štiri minute časa dnevno. Pri tabati je bolj kot sama vadba, pomemben način njenega izvajanja. Potrebno je namreč slediti točno določenim časovnim intervalom med počitkom in nadaljnjo vadbo. To pomeni: 20 sekund intenzivnega izvajanja vaje, 10 sekund počitka, 8 ponovitev. Tak način vadbe se je izkazal kot izjemno učinkovit pri kurjenju odvečnih kalorij in izgubljanju telesne maščobe.

Raziskave so pokazale, da takšen način vadbe topi odvečno maščobo v telesu še ves dan, torej tudi po zaključeni vadbi in je najboljša metoda za izgubo odvečnih kilogramov. Tabata je zaradi učinkovitih rezultatov postala prava modna muha, saj se je poslužujejo tako amaterji kot profesionalni športniki.

V tabato lahko poljubno vključimo različne vaje, kot so počepi, sklece, poskoki, trebušnjaki ipd. Pomembno je le, da se držimo prej omenjenega časovnega intervala in da opravimo čim več ponovitev. Poleg zdravega načina hujšanja, tabata tudi krepi srčno mišico in pomaga pri osvobajanju od stresa.

Vadbo lahko izvajamo doma, v fitnesu ali na prostem. Pomembno je le, da smo vztrajni in vaje izvajamo vsak dan po štiri minute.