Dokazano najboljša vadba za raven trebušček

Znanstveniki so potrdili, da takšen trening najhitreje topi maščobne celice na trebuhu.

Maščobne blazinice na trebuhu niso le neprivlačne na pogled, ampak imajo lahko tudi resne zdravstvene posledice, saj se nabirajo v trebušni votlini, kjer obdajajo nekatere pomembne organe. Zato so si znanstveniki zadali nalogo odkriti, kako posamezne vrste vadbe vplivajo na topljenje maščobe v predelu trebuha.

Sodelujoči v raziskavi, objavljeni v reviji  Journal of Sports Medicine and Physical Fitness, so tedensko izvajali štiri različne vaje. Znanstveniki so na podlagi rezultatov prišli do zaključka, da je visoko intenzivni intervalni trening najboljši za raven in čvrst trebušček. Skupina ljudi, ki je izvajala tovrstno vadbo, je v primerjavi s skupino, ki je izvajala statične vaje v telovadnici, pokurila bistveno več maščobe v predelu trebuha in izgubila največ skupne telesne teže. Poleg tega so sodelujoči v skupini, ki je izvajala intenzivni intervalni trening, tudi bistveno izboljšali delovanje svojega kardiorespiratornega sistema.

Znanstveniki ugotavljajo, da je največja prednost tovrstnega treninga v tem, da se izvajajo kratke in intenzivne vaje, ki telo priženejo do meje zmogljivosti, s tem pa pospešijo razgradnjo trdovratnih maščobnih oblog na trebuhu.

V spodnjem videu si lahko ogledate visoko intenzivni intervalni trening iz osmih različnih vaj, ki traja približno 10 minut.

Foto: @fakander