Galaxy Z Flip4 in Galaxy Z Fold4 prinašata izjemno izkušnjo snemanja in fotografiranja za nepozabne spomine na poletne noči

Tehnologija nas danes spremlja na vsakem koraku, a ni bilo vedno tako.

Se še spomnite, kako smo morali včasih vedno s seboj nositi fotoaparat? Kako smo kupovali filme in razvijali fotografije? Vse to je danes samo še oddaljen in zabaven spomin. Napravo za vrhunsko fotografijo in snemanje imamo namreč sedaj neprestano pri roki.

Podjetje Samsung je nedavno predstavilo najnovejšo Galaxy Z serijo pametnih telefonov, ki s seboj prinaša edinstveno zložljivo zasnovo, močnejši mehanizem za zlaganje, nove možnosti kamere in osupljivo možnost snemanja fotografij in videov pri šibkih svetlobnih pogojih.

Galaxy Z Flip4 – za v žep z osupljivimi zmožnostmi

Personalizacija naprav je postala najpomembnejša lastnost v svetu IT naprav in pametni telefon Galaxy Z Flip4 je naredil ogromne korake naprej prav na tem področju. Gre za napravo, ki izstopa po strojni opremi in inovativnem mehanizmu za zlaganje, prinaša pa zelo praktičen in kompakten dizajn. Opremljen je s 17-centimeterskim glavnim zaslonom Dynamic AMOLED 2X, medtem ko zunanji pomožni zaslon meri  4,82 centimetra. Prav ta zaslon na pametnem telefonu Galaxy Z Flip4 omogoča nove možnosti interaktivnosti – od klicev, sporočil, snemanja, upravljanja osnovnih nastavitev naprave do popolne personalizacije tem, ozadij in pripomočkov. Ohišje naprave je opremljeno s sprednjo in zadnjo dvojno kamero, ki jo odlikuje revolucionarna funkcija FlexCam za snemanje videa, selfijev ali drugih vsebin pod kotom med 75° in 115°. Prav tako ima Galaxy Z Flip4 ojačano baterijo 3.700 mAh s podporo za super hitro polnjenje, tako da lahko napravo napolnite do 50 odstotkov v samo 30 minutah, kar zagotavlja brezskrbno uporabo.

Pametni telefon Galaxy Z Flip4 vam bo pri beleženju nepozabnih trenutkom pomagal tako s svojimi izboljšanimi kamerami kot z njimi povezanimi funkcijami. Sprednja kamera za snemanje selfijev ima 10 MP, zadnji ultraširoki kameri imata vsaka po 12 MP. Selfije lahko posnamete z glavno kamero, medtem ko si na pomožnem zaslonu ogledate predogled. Nove posodobitve programske opreme omogočajo, da je Hitri posnetek pripravljen na še več dogajanja pod vsemi koti, tako med zloženim kot FlexCam načinom. Za snemanje in fotografiranje ob slabih svetlobnih pogojih in ponoči pa je pri obeh napravah zdaj na voljo še funkcija Nightography, ki je je bila prvotno predstavljena kot del S22 serije. Poskrbela bo za izjemne nočne posnetke.

Galaxy Z Fold4 – večopravilna zver z izjemnimi kamerami

Za uporabnike, ki imajo radi večje zaslone ali pametne telefone, s katerimi lahko nadomestijo tablico ali celo računalnik, je Galaxy Z Fold4 prava tehnološka poslastica. Naprava, znana tudi kot večopravilna zver, še naprej sledi zapuščini svojega predhodnika. To je zložljivi pametni telefon, ki ga poganja zmogljiv nabor čipov Snapdragon® 8+ Gen 1 z velikim 19,3-centimetrskim zaslonom Dynamic AMOLED 2X in frekvenco osveževanja 120 Hz, zaradi česar bo prikazana vsebina še bolj impresivna. Rezultat teh tehnoloških specifikacij je izboljšana funkcionalnost, produktivnost in odlične možnosti za večopravilnost. Vključuje tudi podporo za S Pen pisalo, znano funkcijo Multi Active Window z boljšimi gibi vlečenja in novo, preglednejšo opravilno vrstico, ki omogoča enostaven dostop do različnih uporabniških aplikacij. Kamere na Galaxy Z Fold4 so prav tako dobile nadgradnjo s širokokotnim objektivom s 50 MP, objektivom s 30-kratnim prostorskim zoomom in različnimi načini delovanja, kot so Capture View Mode, Dual Preview in Rear Cam Selfie. Izboljšana OIS in VDIS zgladita videe, medtem ko funkcija Super Night Solution omejuje šum. Za snemanje in fotografiranje pri šibkih svetlobnih pogojih pa je tu še funkcija Nightography, ki jo je podjetje Samsung prvič predstavilo pri Galaxy S22 seriji. Vse za osupljive posnetke pri šibki svetlobi.

Dopolnite ekosistem s slušalkami in uro

Čeprav sta pametna telefona Galaxy Z Flip4 in Z Fold4 glavni zvezdi novega ekosistema Samsung Galaxy, je novost tudi serija pametnih ur Galaxy Watch5 in brezžičnih slušalk Galaxy Buds2 Pro. Z razvojem pametnih ur Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro se je Samsung osredotočil na boljše razumevanje zdravstvenih potreb uporabnikov. Vsebujejo izboljšan senzor BioActive, ki s pomočjo enega samega čipa upravlja s tremi senzorji in tako meri optični srčni utrip, električni signal srca in analizo bioelektrične impedance. Poleg tega popestri vse fizične aktivnosti, pomaga vzdrževati kakovosten ritem spanja preko funkcije Sleep Scores in zagotavlja daljši čas uporabe naprave zaradi povečane baterije pri obeh modelih.

Po drugi strani pa slušalke Galaxy Buds2 Pro predstavljajo najudobnejšo ergonomsko zasnovo doslej brez strahu pred obračanjem in padanjem iz ušesa. Za izjemno kakovost zvoka skrbi funkcija Hi-Fi 24Bit Audio, ki bo izboljšala uporabniško izkušnjo skupaj z možnostjo aktivnega odpravljanja hrupa.