Življenje Julie Roberts je zaznamovala travma

Dogodek iz otroštva je priljubljeno igralko obeležil za vse življenje.

Življenje Julie Roberts, ene najbolje plačanih holivudskih igralk, ki jo je revija People letos že petič razglasila za najlepšo žensko na svetu, je zaznamoval žalosten dogodek. Ena najbolj priljubljenih igralk na svetu, ki je nedavno dopolnila okroglih 50 let, je svojo uspešno kariero pričela daljnega leta 1987. Prvi velik uspeh je dosegla samo dve leti pozneje, ko je osvojila prvi zlati globus za najboljšo stransko vlogo v komediji Jeklene magnolije. V devetdesetih je zaslovela z vlogo prostitutke Vivian v nepozabni romantični komediji Čedno dekle, enega vrhuncev svoje kariere pa je je doživela s filmom Erin Brokovich, za katerega je prejela oskarja za glavno žensko vlogo.

Kljub vsem uspehom pa je Julijino življenje v otroških letih zaznamovala tragedija, od katere si ameriška ljubljenka ni nikoli povsem opomogla. Ko je bila stara 9 let, je njen oče Walter umrl za rakom. Čeprav so se njeni starši ločili, ko je bila Julia še otrok, pa igralka priznava, da se z očetovo smrtjo še danes ni pomirila.

K temu je zagotovo prispevalo tudi dejstvo, da se je njena mama znova poročila, ko je imela Julia 5 let. Njen očim Michael Motes je bil pogosto zelo nasilen, tako da je družina doživljala številne travme, vse do ločitve leta 1983.

Po nekaj propadlih zvezah je Julia srečo v ljubezni našla s snemalcem Dannyjem Modrom, s katerim sta se poročila leta 2002. Dve leti kasneje sta dobila dvojčka Haze in Phinnaeus, tri leta pozneje še Henryja. Igralka zase pravi, da je družina edino, kar je zares pomembno v življenju in glede na njeno trpko izlušnjo v otroštvu, ji zlahka verjamemo.

Foto: InStyle