Zgodila se je 3. Mestna modna revija v Novem mestu

Mlade oblikovalke združile moči in se predstavile v galeriji Dolenjskega muzeja...

Konec preteklega tedna je moda preplavila vrtove Dolenjskega muzeja. Tradicionalna 3. Mestna modna revije se je to leto namreč odvijala v galeriji Dolenjskega muzeja. Ne samo ti vrtovi, ponovno je po vsem mestnem jedru zavel modni piš, ki so ga napolnili modno urejeni obiskovalci te modne revije. Idejni vodja projekta in soorganizatorka, Ana Jelinič, soorganizatorka in producentka, Maja Judež iz MJ AGENCIJE ter medijski partner Inbook.si so poskrbele, da je vse potekalo nemoteno in da so ob koncu od številnih obiskovalcev prejemale čestitke, za čudovit dogodek in večer.

Vrata v minimalističen ambient galerije Dolenjskega muzeja so se za obiskovalce odprla nekoliko pred osmo uro. Obiskovalci so se podali skozi predverje, kjer so si lahko ogledali razstavo nekaterih kreacij prijavljenih na natečaj, ki je potekal v okviru projekta, tisti, ki so želeli ovekovečiti ta večer ali deliti utrinke preko družbenih omrežij, pa so se lahko slikali pred t.i. photowallom. Za začetek modne revije je bilo vse nared.

Prva je predstavila svojo kolekcijo Ana Štucin, Kranjčanka, ki je bila zmagovalka natečaja Predstavi se na Mestni modni reviji. Ana je predstavila kolekcijo Amanita, ki predstavlja moderno interpretacijo poročnih oblek. Idejna zasnova za kolekcijo se je razvila iz občutja neveste na njen poročni dan. Poigrala se je z mislijo, da se nevesta na svoj dan počuti izjemno, lepo, samozavestno, polno energije,ljubljeno in zaljubljeno. “Zakaj ne bi ženska teh občutkov čutila vsak dan?”

Druga je bila na vrsti mlada Novomeščanka Anja Medle. Bili smo priča pravi modni poslastici, saj nam je Anja postregla s kolekcijo Lapsus, ki je bila na Mestni modni reviji predstavljena premierno. V novi kolekciji se je Anja posvetila raziskovanju in krojenju moških oblačilnih kosov, katere je prepletala s trakovi in s tem dala oblačilom nov pomen. Modelke so poleg Anjinih kreacij nosile tudi sončna očala znamk Tom Ford in Svarovski iz Očesnega centra Preskar.

Popestritev letošnje modne revije je bila zagotovo kolekcija torbic in denarnic Novomeške oblikovalke Petre Ulaga, ki ustvarja pod blagovno znamko UP Design. Navdih za unikatne, ročno izdelane in edinstvene torbice jemlje v naravi, v morskem svetu, igri svetlobe; predvsem pa si predstavlja, kakšno torbico bi nosila srečna in uspešna ženska. Manekenke so poleg torbic predstavljale nakit in ure Urarstva Budna.

Kot zadnja se je predstavila najbolj pričakovana, modna oblikovalka Ana Jelinič. S kolekcijo FLORA, ki jo opiše tako: “Vidim polno rož, občutim romantiko in vonjam čudovit vonj, ki preplavi svet okoli mene. Omamlja me z nežnostjo in barvitostjo. Spodbudi v meni občutek sproščenosti in igrivosti.  Lahkotna sem in čutna. Počutim se kot boginja. Cvetim. Teh občutkov ne želim pozabiti.  Naj trajajo, da bom cvetela”.

Po modni reviji se je druženje nadaljevalo na Muzejskih vrtovih Dolenjskega muzeja. Za prijetno vzdušje je poskrbelo Gostišče Loka, Pokice, Pie Shop, Rdeča češnja s prigrizki in Vina Zajc s premierno predstavitvijo treh novih penin.

Foto: Tomaž Kos