Želiš preurediti svojo omaro?

Odlična priložnost za preureditev garderobne omare...

Po vzoru koncepta garažnih razprodaj bo 3. novembra na mali tržnici v Mariboru potekal dogodek “Iz druge roke”. V času hitre mode in prepolnih omarah se hitro spozabimo in zavržemo kose, ki bi jih z veseljem nosil kak nov uporabnik. Dogodek je namenjen vsem tistim, ki bi radi spraznili svoje omare in tistim, ki si želijo prebrskati med ponujenimi kosi.

Kaj se bo dogajalo?

V prostorih pokrite male tržnice na Dominkuševi 5 v Mariboru bo v soboto 3. novembra med 15.00 in 19.00 uro potekala prodaja in menjava oblačil iz druge roke. Dogodek bo spremljala šiviljska popravljalnica z ninorozino in Majo Marić, kjer se bodo obiskovalci naučili osnov šivanja, zakrpali odpisana oblačila ter jih popestrili z našitki. Dogodek bo zaključen z ogledom dokumentarnega filma “True Cost” (Prava cena), ki problematizira današnjo tekstilno industrijo in njen učinek na planet.

Kako lahko sodelujete?

Sodelujoči lahko oblačila, ki so se jih naveličali ali jih ne nosijo več, ponudijo ali zamenjajo. Dobrodošli so različni kosi oblačil, blaga in modnih dodatkov iz druge roke (obutev, torbice, nahrbtniki, klobuki in dežniki). Obvezna je prijava za prostor, ki je zavezujoča, možna preko spletne prijavnice ▸ tinyurl.com/izdrugeroke.

Ostali vabljeni, da pobrskajo med ponujenimi oblačili in najdejo svoj najljubši kos iz druge roke prav na mali tržnici!

Na dogodku bo oblačila možno nameniti tudi izbrani dobrodelni organizaciji.

Iz druge roke na hitro:

▸ Sobota, 3. november 2018

▸ 15.00–19.00

▸ mala tržnica na Dominkuševi ulici 5 v Mariboru

▸ FB mala tržnica: www.facebook.com/malatrznicamaribor/

▸ FB dogodek: tinyurl.com/izdrugerokemaribor

▸ Spletna prijavnica: tinyurl.com/izdrugeroke

Dogodek “Iz druge roke” predstavlja odziv na poziv lokalni skupnosti za organizacijo dogodkov na mali tržnici. Je skupnostno naravnan, brezplačen in spodbuja odgovorno potrošnjo, recikliranje in ponovno uporabo. Poganja ga prostovoljstvo in nastaja v sodelovanju z lokalno pobudo za (p)oživitev male tržnice. Za podporo se zahvaljujemo upravitelju Mariborskih tržnic podjetju Snaga in Zadrugi Buna, ki omogoča predvajanje filma True Cost.