Zakaj Kate Middleton v javnosti praktično ne govori

Kdaj ste vedno elegantno vojvodinjo Cambriško nazadnje slišati javno govoriti?

Odkar je leta 2011 tudi uradno postala del britanske kraljeve družine in prejela naziv vojvodinja Cambriška, je Kate Middleton nenehno v središču pozornosti. Mediji se zlasti ukvarjajo z njenimi oblekami, toda ali se spomnite, kdaj ste jo nazadnje slišali javno govoriti? Glede na to, da gre za najbolj znano članico kakšne kraljeve družine na svetu je precej nenavadno dejstvo, da Kate javno skoraj nikoli ne spregovori.

Svetovna javnost je imela prvič priložnost slišati njen glas, ko sta s princem Williamom objavila zaroko. Navdušila je tako z videzom kot s preprostostjo in v hipu postala kraljica ljudskih src. Po spektakularni poroki se je Kate večinoma izogibala javnim nastopom, v redkih intervjujih je delovala zadržano, a vedno z nasmehom na obrazu.

Čeprav mladi kraljevi par prevzema vse več dolžnosti in se vse pogosteje pojavlja v javnosti, se Kate na presenečenje mnogih še vedno spretno izogiba mikrofonom. Zadnji javni govor je imela pred meseci v okviru dobrodelne kampanje Heads Together in to je bil verjetno njen najdaljši javni nastop doslej.

Kate je nekoč priznala, da se ne počuti najbolj udobno, ko mora govoriti pred veliko množico ljudi in da ima zelo veliko tremo. Zaradi tega se je bolj usmerila v delo z otroki, pred katerimi je lahko povsem naravna in se ji ni potrebno ukvarjati z uradnimi govori. Kraljevi dvor je sicer znan po svoji skrivnostnosti in morda tudi v tem tiči razlog, zakaj vedno elegantna vojvodinja v javnosti najraje molči.

Foto: Getty