Zakaj je Melania Trump najbolj edinstvena prva dama

5 razlogov, zakaj je Melania Trump že sedaj prva dama, kot je v zgodovini ZDA še ni bilo.

Melanio Trump so zaradi elegantne sinje modre obleke Ralpha Laurena, ki jo je nosila na inavguraciji, ameriški mediji hitro začeli primerjati s slavno Jackie Kennedy Onassis, ki je podobno kreacijo nosila na inavguraciji leta 1961. Vloga prve dame je v Ameriki nekaj posebnega in mnogi so prepričani, da bo Sevničanka to nalogo opravljala izjemno, saj je tiha, inteligentna, dostojanstvena in lepa. A to še zdaleč niso edini aduti, ki jih premore bivša manekenka. Tukaj je pet stvari, zaradi katerih je Melania že sedaj najbolj edinstvena prva dama v zgodovini ZDA.

1. Melania je pravi poliglot, saj poleg maternega govori še pet jezikov: angleščino, nemščino, srbščino, italijanščino in francoščino.

2. Melania je po Louise Adams (1825 – 1829), ki je bila rojena v Londonu, druga ameriška prva dama, ki ni bila rojena v ZDA in prva, ki prihaja iz bivše socialistične države.

3. Melania je edina prva dama v zgodovini ZDA, ki je tretja predsednikova žena. Prva izbranka Donalda Trumpa je bila češka manekenka Ivana Zelničkova, s katero se je poročil leta 1977. Leta 1993 se je Trump poročil drugič in sicer z lepotico Marlo Maples. Leta 2005 pa je Donald še tretjič dahnil usodni »da«, tokrat s slovensko lepotico, takrat še Melanijo Knavs.

4. Melania je prva prva dama ZDA, ki je pozirala gola. V Evinem kostumu je leta 2000 pozirala za britansko revijo GQ in sicer na preprogi v zasebnem letalu Donalda Trumpa, s katerim takrat še nista bila poročena. V intervjuju za CNN je dejala, da je ponosna na te fotografije, saj se ne sramuje svojega telesa.

5. Melania Trump je tudi prva prva dama v 200-letni zgodovini, ki se ni preselila v Belo hišo na dan inavguracije. To tradicijo je prelomila zaradi šolanja svojega 10-letnega sina Barrona. Melania se tako v Belo hišo ne bo preselila še vsaj nekaj mesecev.

Foto: Getty