Z dobrodelnostjo narišimo nasmehe na obraze otrok

Drugo leto dobrodelnega projekta Snežne kepe sreče.

V znamenju prazničnega vzdušja podjetji Henkel in Mercator, že drugu leto zapored najavljata skupno dobrodelno akcijo Snežne kepe sreče, ki se bo zaključila januarja 2019. S svojo dobrodelnostjo bodo sodelovali vsi kupci proizvodov Persil, Silan in Somat, ki bodo v času trajanja akcije opravili nakup na kateremkoli Mercatorjevem prodajnem mestu v Sloveniji. Z zbranimi sredstvi bo Zveza prijateljev mladine Slovenije otrokom, katerim starši ne morejo privoščiti zimskih radosti, omogočila nepozabno zimovanje.

Zveza prijateljev mladine Slovenije pod svojim okriljem združuje otroke in mladostnike ter njihove družine, z namenom podpore in zagotavljanja lepšega življenja. S svojim delom in družbeno odgovornostjo organizacija že 65 let dviguje kvaliteto življenja otrok, mladine in njihovih družin. V sklopu številnih projektov „Prosti čas in letovanja“ organizirajo različne aktivnosti in dogodke za otroke iz socialno šibkejših okolij, otroke z zdravstvenimi težavami in posebnimi potrebami. Podjetji Henkel in Mercator sta se na podlagi uspešno zaključene lanskoletne akcije, ponovno odločili podpreti program organizacije in najaviti dobrodelni projekt, v katerem kupci v času praznikov nesebično pomagajo družinam v stiski. S pomočjo prodaje Henklovih proizvodov bodo otroci uživali v nepozabnih zimskih radostih kot je sankanje, kepanje in izdelovanje snežakov ter ostalih zimskih aktivnosti, ustvarjali nepozabne spomine.

“Otroški spomini morajo biti čim lepši. Dobrodelna akcija Snežne kepe sreče bo otrokom in mladostnikom omogočila, da bodo vsaj za nekaj časa lahko odmislili vsakodnevne težave, kakovostno preživeli prosti čas na svežem zraku in ustvarili nepozabne spomine. Hvala podjetjema Henkel in Mercator, da bosta otrokom in mladostnikom omogočila brezplačno zimovanje, s tem pa jim tudi dala občutek, da ljudem zanje ni vseeno. Zelo smo veseli vsake akcije, ko so ljudje in podjetja pripravljeni stopiti skupaj za otroke in jim polepšati otroštvo. Podjetjema Henkel in Mercator se zahvaljujemo za pobudo in se veselimo tovrstnih skupnih zgodb tudi v prihodnje,” Breda Krašna, Generalna sekretarka ZPMS
“Prvo leto skupnega sodelovanja je pokazalo izjemne rezultate in zelo smo veseli, da se ta čudovita zgodba nadaljuje tudi letos, saj ni lepšega kot videti nasmehe na otroških obrazih. Hvala vsem, ki na kakršenkoli način sodelujete v akciji, ki bo otrokom omogočila nepozabne zimske radosti, “ dodaja Uroš Vodopivec, key account manager Henkel Slovenija.

“Mercator je pomemben donator humanitarnim projektom v slovenskem prostoru, naše odlično sodelovanje s podjetjem Henkel Slovenija pa je že tradicionalno. Tokrat spet skupaj izvajamo akcijo Snežne kepe sreče in verjamemo, da bodo akcijo za svojo sprejeli tudi naši potrošniki. Skupaj bomo z zbranimi sredstvi prispevali Zvezi prijateljev mladine Slovenije, ki opravlja izjemno in plemenito poslanstvo. Skupaj bomo tako pomagali številnim otrokom in družinam, da lepše preživijo praznike, in se veselijo zimskih počitnic. Zato se že vnaprej zahvaljujem vsem, ki nas bodo v tej akciji podprli,“ je povedal Iztok Verdnik, pomočnik predsednika Mercatorjeve uprave za področje korporativnega komuniciranja.