Video: Kenzomanija v ljubljanskem nakupovalnem središču

Si dobila svoj kos Kenzove kolekcije?

Zadnje dni je bilo vse v znamenju kolekcije Kenzo x H&M. Že včeraj popoldne smo imeli mediji in nekaj znanih obrazov družabne scene, priložnost pogledati, otipati in kupiti kose, nad katerimi so eni popolnoma navdušeni spet drugi zgroženi. Poleg tria ambasadorjev tokratne kolekcije, ki ga sestavljajo harfistka in pevka Raiven, tetovatorka Simona Borštnar in baletnik Lukas Zuschlag, je na včerajšnji dogodek prišlo veliko znanih obrazov, ki so prvi nakupovali Kenzo x H&M.

Priznati moramo, da takšne napetosti in navdušenja nad novo kolekcijo ne zna ustvariti nihče drug kot H&M. Z vsako kolekcijo posebej, ki jo pripravijo z znanimi dizajnerskimi imeni, podirajo rekorde. Ali so tudi letos zabaležili kakšnega, bomo na Etiketi še preverili.

Danes zjutraj, ko je bila kolekcija na voljo tudi vsem ostalim modnim navdušencem, smo šli v ljubljanski Citypark, kjer smo pričakovali evforično množico, ki se preriva pred vrati H&M. Vzdušje je bilo malo po 9.uri, ko so se odprla vrata Cityparka, dokaj umirjeno. Eden od vhodov v H&M v pritličju je bil rezerviran za Kenzo navdušence, ki so se postavili v vrsto in čakali, da pride njihov čas za nakup. Kupce je H&M osebje razdelilo kar po barvah in ravno, ko je bila Etiketa v trgovini je s svojim šopingom zaključevala rdeča skupina.

Moramo priznati, da je bilo vzdušje precej napeto, čeprav ni bilo pretirane gneče in puljenja oblačil med kupci. A ponovno, H&M se je odlično lotil projekta in preko zvočnikov v trgovini je bilo zaslišati vsake toliko moški glas, ki je opozarjal kupce, da se nakupovanje rdeče skupine zaključuje in takrat je završalo. Gospodična, ki je govorila angleško je imela polne vreče oblačil in hitela do garderobe, vsa vznemirjenja, kot da gre za življenje ali smrt. Naj ponovno poudarimo, da ni bilo gneče pri nakupovanju, a ta glas te enostavno naredi malo nervoznega. Gospodična se je opotekala, kosi oblačil so padali po tleh in po nekaj poskusih pobiranja ji je le uspelo priti do garderobe. Kaj se je nadalje dogajalo sicer ne vemo, a upajmo da je našla kaj zase, saj je bil boj res trd.

Kmalu za tem ponovno zaslišimo moški glas, ki je sporočil zeleni skupini pred vrati naj se pripravi, saj se počasi približuje njihov čas… In kar začutiti je bilo vznemirjenje v zraku.

Zaključek: tokratna nakupovalna mrzlica je bila po videnem sodeč nekoliko manjša od prejšnje kolekcije. Eden od razlogov zagotovo tiči v spletni trgovini, ki jo je letos H&M odprl tudi v Sloveniji, drugi razlog pa je verjetno barvita kolekcija, ki je res odštekana in se v njej ne najde ravno vsak povprečen ljubitelj mode. A navsezadnje moramo čestitati H&M za odlično kampanjo in evforijo, ki jo uspe zakuhati vsakič znova. Na Etiketi smo že nestrpni, katero veliko dizajnersko ime bo oblikovalo naslednjo kolekcijo.