V Ljubljano prihaja techno didžej Boris Brejcha

Svetovno priznani techno didžej v Kurzschluss-u

27. septembra se bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani plesalo v ritmih high-tech minimala pod taktirko svetovno priznanega didžeja Borisa Brejche. Svoje oboževalce po celem svetu navdušuje z odličnimi techno seti in masko, ki je njegov nepogrešljiv rekvizit na odru. Nastopil je na elektronskih festivalih, kot so Tomorrowland, Sonus, Time Warp in Exit, kjer je v plesno ekstazo spravil več deset tisoč ljudi. Z uspešnicami kot so Die Maschinen Sind Gestrandet, Sir Ravealotin Shaltzentrale,si je prislužil tudi naziv izjemnega talenta revije Raveline. Prvi žur v seriji techno Kurzschluss dogodkov v letu 2019 bo poskrbel za dozo odličnih elektronskih ritmov, dobre energije in za scensko dovršen nastop edinega pravega techno Jokerja na sceni. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventim.

Boris Brejcha se je z glasbo srečal že v rosnih letih. Pred trinajstimi leti je izdal svoje prve techno minimal komade in od takrat s svojo glasbo polni plesišča po celem svetu. Leta je sodeloval s produkcijo Harthouse, katere solastnik je tudi Sven Väth. Pri glasbenem ustvarjanju ga vodi želja po eksperimentiranju in iskanju samosvojega glasbenega izraza. Tako je skoval in ustvaril svojo žanrsko zvrst high-tech minimal, za katero pravijo, da je inteligentna glasba jutrišnjega dne. Sam pravi, da je high-tech minimal mešanica različnih zvokov in žanrov z globoko basovsko linijo in melodijami, katerim doda svoj prepoznaven glasbeni pečat.

Za njegove nastope velja, da so vrhunsko glasbeno doživetje. Brejcha spretno kombinira vizualije usklajene z glasbo, ki jih nadgradi s prepoznavnim nastopom z masko Jokerja. Maska ​​Joker je na začetku njegove glasbene poti bila le orodje, ki je pritegnilo več pozornosti. Razlikovala ga je od drugih didžejev in mu hkrati vlivala potrebno samozavest. Maska je z leti postala njegova nepogrešljiva spremljevalka njegovega nastopa, saj vzpostavi posebno vzdušje med njim in obiskovalci. Ko vidiš masko Jokerja, veš da je za didžej pultom Boris Brejcha.

”Nastop Borisa Brejche je preludij v serijo techno dogodkov letošnje sezone. Sicer smo asa razkrili že na začetku, a to še ne pomeni, da jih nimamo še nekaj v rokavu za preostanek Kurzschlussove party sezone,” je o izboru nastopajočih in letošnjem raznolikem klubskem programu povedala solastnica Kurzschlussa Ula Spindler.

Kurzschluss bo v letošnji sezoni priredil serijo žanrsko raznolikih dogodkov na različnih lokacijah po Ljubljani. Sveže informacije o novih dogodkih in programu spremljajte na www.kurzschluss.si.