Se tudi ti ne ločiš od svojega telefona?

…in kaj na to pravijo znani obrazi

Tehnologija je zaznamovala vse aspekte našega življenja. Način kako spletamo in vzdržujemo odnose, kako ustvarjamo in spremljamo dogajanje okrog nas se je spremenil. Prav posebno mesto imajo telefoni s katerimi postajamo vse bolj neločljivi. O tem je tekel pogovor v poslovalnici Big Bang BTC v Ljubljani, kjer so ob akciji Ločitvena svetovalnica, ki predstavlja prednosti nakupa telefona v prosti prodaji, znani obrazi iz sveta glasbe, mode in televizije delili svoje izkušnje.

S svojim telefonom sem neločljiva. Kot blogerka in zaprisežena Instagramerka moram biti nenehno na tekočem in objavljati vedno aktualno in zanimivo vsebino. Vem pa tudi kdaj je nujen odklop, ” je povedala Tjaša Kokalj, manekenka in blogerka z več kot trideset tisoč sledilci.

 

Jana Koteska je povedala, da telefoni z vedno boljšimi funkcijami in naprednimi aplikacijami postajajo za mlade ustvarjalce kot je sama zelo pomembna orodja za ustvarjanje. Zmogljivost in zmožnost naprave sta pri tem pomembna. Zato je povedala, da tudi sama rada menja stare naprave z novejšimi, ki ji omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo.

Kljub temu raziskave kažejo, da smo Slovenci zelo navezani na svoje mobilne aparate. Tako zelo, da se z nakupom novega telefona običajno zavežemo za dlje časa pri mobilnim operaterju, menjamo pa jih šele po poteku vezave. In vse to kljub dejstvu, da prinaša nakup telefona v prosti prodaji številne prednosti – med drugim tudi ugodnejšo ceno in nakup brez vezave.

Zlatko je povedal, da je mobilna tehnologija močno spremenila tudi svet glasbe – predvsem način ustvarjanja in širjenja glasbe, ”Ko dobim prvi demo posnetek nove glasbene podlage, si jo snamem na telefon in že takoj začnem ustvarjati. Se pa tehnologija tako hitro spreminja, da s starim telefonom preprosto ne moreš početi vsega, kar nove aplikacije omogočajo.”

Zlatko je še povedal, da velikokrat menja telefone še pred iztekom vezave.

Na vprašanje, ali bi izkoristil Big Bangovo ugodnost in prinesel svoj star telefon ter kupil novega po ugodnejši ceni, je takoj pritrdil.

Telefon pa je lahko tudi super oblika za ohranjaje stikov. Simpatična TV voditeljica Ota Roš je kot mlada mamica povedala, da so ob majhnem otroku običajne oblike druženja kot je kavica s prijatelji, organizacijsko zahtevnejše, zato so aplikacije za pogovore tudi super način, da lahko ostaneš v stiku z ljudmi, ki so ti blizu.

Špela Reš, psihologinja in svetovalka iz organizacije Logout je povedala, da je tehnologija olajšala veliko aspektov v našem vsakdanjem življenju, ampak da jo moramo uporabljati zmerno in poskrbeti tudi za občasen odklop.

Dogodek je potekal ob lansiranju nove Big Bang storitve ”Prinesi staro, odnesi novo”, ki strankam omogoča, da prinesejo svoj star telefon, pridobijo zanj oceno in kupijo novega po ugodnejši ceni, brez vezave.

Vir: oglasno sporočilo