Princeska otroških src se na sceno vrača kot poslovna ženska

Se spomnite prikupne Hajdi?

Ste tudi vi v mladosti prepevali pesmice prikupne Hajdi? Majhna deklica je zrasla v mamico in poslovno žensko, ki je v Celju ustvarila novo otroško zgodbo…

V Celju, na Stanetovi ulici se je v prostorih nekdanjega Železninarja, najstarejše trgovine v mestu, stare več kot 150 let, tradicija pomešala s svežino barv otroških oblačilc, dodatkov in drugih pripomočkov za nego otroka. Nov dom so našle svetovno priznane blagovne znamke, kot so Skip Hop, Aden & Anais in Elodie details, ki jih nosijo tudi otroci zvezdnic, kot so Kim in Kourtney Kardashian, Madonna, Denise Richards, in številnih drugih. Železninar, obnovljen od strehe do tal, je začel sobivati z mavrico barv otroškega veselja. Baloni, otroški vrišč, prešeren klepet nekaj sto radovednih obiskovalcev so ob otvoritvi trgovine Hajdi.si spremljali otroško modno revijo, na kateri so zapele in zaplesale tudi otroške zvezde: tiste, na začetku svoje poti, in druge, ki so se nostalgično spominjale svojih začetkov. Tudi Hajdi Korošec Jazbinšek je na ta dan po več kot dvajsetih letih ponovno stala na odru. Za solze v očeh, ki jih je skrbno skrivala, niso bili krivi zgolj spomini na njene ljube pesmice, ki so zbujale številne generacije otrok. Ta dan je zaznamovalo rojstvo njenega tretjega otročka – fizične trgovinice Hajdi.si.

Nostalgičen nastop Hajdi na otvoritvi lastne trgovine

Prostori nekdanjega Železninarja, ki so celo desetletje samevali, so se preobrazili v nekaj res posebnega in vrednega ogleda. V prenovljeni trgovini ima svoje mesto tudi edinstveni intimni kotiček, ki poleg sodobnega in prostornega videza ohranja tradicijo preteklosti. Udoben, skriti prostor, ki se razteza na razkošnih 156m2, je namenjen predvsem mamicam, da se lahko med nakupovanjem spočijejo, previjejo ali podojijo malčka, pogrejejo stekleničko, spijejo brezplačno kavico ter tako za hip pobegnejo napornemu urniku mamic. V kotičku lahko obiskovalci tudi v miru na tablici preverijo bogato ponudbo sicer butične spletne trgovinice. Nakupovanje v Hajdi.si je res pravo doživetje s pridihom nostalgije, kjer lahko obiskovalci brezskrbno poklepetajo tudi z njeno lastnico Hajdi Korošec Jazbinšek, vsem poznano nekdanjo otroško pevko.

Drobna, energična in vedno nasmejana svetlolaska pove, da je že od nekdaj želela posvetiti svoje delo otrokom. Vsem obiskovalcem obljublja, da bo v prihodnosti sledilo še veliko sladkih presenečenj, kot so družabni dogodki, branje pravljic, fotografiranje dojenčkov, otrok, baby showerji… Odprta za sodelovanje in povezovanje želi mamicam in otročkom ponuditi nekaj povsem novega, edinstvenega. Želi jih razvajati in jim pričarati nepozabne spomine, kot je to počela kot pevka. Biti mama svojima sinčkoma ji pomeni vse na svetu. Del svojega sveta želi deliti tudi z drugimi mamicami in jim ponuditi tisto, kar bi tudi sama ponudila lastnima otrokoma.

Hajdi je že v mladosti  čutila, da je njeno življenjsko poslanstvo povezano z otroci. Z močno podporo moža, neomajno voljo in delavnostjo je najprej odprla spletno trgovinico Hajdi.si in postala ekskluzivni zastopnik za Elodie details za Slovenijo in Hrvaško, ki je priznana blagovna znamka skandinavskega porekla, zastopana kar v 56 državah sveta.

Odprtje fizične trgovinice v prostorih stavbe, ki Celjanom toliko pomeni, je bila češnja na vrhu torte. Vendar Hajdi ne bi bila Hajdi, če ne bi zaradi zgodovinskega pomena prostora v sodelovanju z muzejem pripravila razstavo Železninarja skozi čas.

Poleg sklepanja novih poznanstev, kot je sodelovanje s proizvajalcem vrhunskih otroških vozičkov Bugaboo, se Hajdi navdušuje nad novo kolekcijo Elodie Details-Silence, v kateri je ujet spokoj jesenske pravljice, šepet gozda, šumenje listov, piš nagajivega vetra… Modni dodatki kolekcije Silence vas skupaj z malčkom ponesejo v varni objem gozda, med stezice srn, zajčje luknje, ki jih spremlja bistri potoček, in redke, a čudovite gozdne rože… Novo nagajivo kolekcijo si lahko ogledate TUKAJ.

Foto: Andraž Purg