Priljubljena športna oblačila Danza ponovno v Sloveniji

Znani obrazi na druženju ob otvoritvi Danza Dimension...

Po nekaj letih je v Slovenijo zopet prispela prva blagovna znamka, ki je inspiracijo za oblačila poiskala v svetu plesa. Dimensione Danza je svoja vrata odprla v ljubljanskem BTC-ju, v zgornjem pritličju Hale A.

»Dimenzione Danza je prva blagovna znamka, ki skozi oblačila ponosno pripoveduje zgodbo plesa v vseh njegovih oblikah. Kakovostna oblačila izražajo edinstven slog ženstvenosti. Dimensione Danza je več kot moda. Dimensione Danza je življenjski stil. Je pokončna drža. Je dimenzija. Vaša dimenzija.« je predstavnike medijev, blogerke in znane osebnosti nagovorila voditeljica dogodka Špela Močnik, tudi sama modna navdušenka.

Zasluge za vrnitev te priljubljene blagovne znamke ima Zala Brodnik Rahne, zastopnica za Dimensione Danza Slovenija, ki je ob tej priložnosti povedala: »Dimensione Danza je znamka, ki jo spremljam praktično od začetka in moram reči, da sem jo močno pogrešala zadnja tri leta, ko je pri nas ni bilo več moč kupiti. Takrat se mi je porodila ideja, da bi jo morda lahko jaz pripeljala nazaj. Želja je postajala vse močnejša, kmalu prerasla v dejanja in z današnjim dnem postala resničnost. Iskreno se vam zahvaljujem, da ste danes z menoj ob tem pomembnem trenutku in upam, da vam bo Dimensione Danza prirasla k srcu tako, kot je meni.«

Po uradnem delu je sledil ogled kolekcije, prijetno kramljanje ob penini in izbranih sladicah. Nakupovanju se ni bilo moč upreti in tako so prvi kosi kolekcije že dobili nove lastnice.

ZGODOVINA IN DUH ZNAMKE DIMENSIONE DANZA

Blagovno znamko Dimensione Danza sta v Milanu ustanovila Nadia Necchi, sicer baletna plesalka, in njen mož, priznani stilist Enrico Baroni. Strast do svojega dela sta prepletla v čudovito zgodbo in tako je leta 1983 nastala prva kolekcija oblačil s pridihom plesnega sveta. Navdih sta našla na Broadwayu, kjer sta opazovala oprave plesalcev med vajami in v telovadnicah. Danes Dimensione Danza poleg široke palete oblačil za ženske in prikupne otroške kolekcije vsebuje še kolekcijo obutve za prosti čas. Dimensione Danza spremlja ženske v njihovem vsakdanu. Tehničnost tkanin, tipičnih za svet plesa, je spojila z ženstvenostjo in velikim poudarkom na detajlih. Združila je potrebo po praktičnosti, udobju in vsestranskosti oblačil.