Pirelli slavi naravno žensko lepoto

Hollywoodske dive na fotografijah za kultni koledar oblečene, a hkrati popolnoma razgaljene.

Slavni Pirellijev koledar, ki ga natisnejo v le nekaj tisoč izvodih, že drugo leto zapored namesto golote v ospredje postavlja žensko moč in nadarjenost. Koledar italijanskega proizvajalca pnevmatik za leto 2017 tako krasijo uspešne igralke, med katerimi je kar sedem oskarjevk.

Pred fotografski objektiv slovitega Petra Lindbergha so tako letos stopile Nicole Kidman, Julianne Moore, Kate Winslet, Lupita Nyong’o, Uma Thurman, Jessica Chastain, Lea Seydoux, Robin Wright, Zhang Ziyi, Helen Mirren, Rooney Mara, Penelope Cruz, Charlotte Rampling in Alicia Vikander. Slavnim igralkam dela družbo tudi profesorica politične teorije v Moskvi Anastasia Ignatova.

Vse zvezdnice so za črno-beli koledar z naslovom »Emotions« pozirale praktično brez ličil in z minimalno uporabo Photoshopa. »Lepota, ki jo danes gledamo v revijah je povsem skomercializirana, ženske pa so prikazane popolnoma brez čustev in življenjskih izkušenj. To je v popolnem nasprotju s tem, kar si sam želim. To so najbolj nadarjene ženske na svetu. Čustvene so in prav to sem želel pokazati,« je povedal Lindbergh. Najnovejši koledar je tako klic po vrnitvi k izvirni in pristni ženski lepoti.

Nicole Kidman

Robin Wright

Julianne Moore

Uma Thurman

Jessica Chastain

Foto: Peter Lindberg/Pirelli