Omogočimo otrokom nepozabne zimske radosti!

Snežne kepe sreče za nepozabne zimske radosti

S skupno dobrodelno akcijo Snežne kepe sreče, bodo partnerji projekta Henkel in Mercator, osrečili številne otroke iz vse Slovenije. Zveza prijateljev mladine Slovenije bo z zbranimi sredstvi za otroke iz socialno ogroženih družin, organizirala nepozabne zimske počitnice. Prav v teh prazničnih dneh, se je pričela dobrodelna akcija Snežne kepe sreče, ki bo trajal vse do januarja prihodnje leto. V akcijo so vključeni vsi kupci proizvodov Persil, Silan in Somat, ki bodo nakup opravili na katerem koli Mercatorjevem prodajnem mestu po vsej Sloveniji. Po zaključku akcije bo Zveza prijateljev mladine Slovenije otroke, katerim starši ne morejo privoščiti zimskih radosti, odpeljala na nepozabno zimovanje.

Zveza prijateljev mladine Slovenije ima več kot šestdeset let tradicije in združuje kar 112 društev in zvez prijateljev naše mladine, ki pokrivajo celotno Slovenijo. Organizacija ima več kot 5000 prostovoljcev, ki zasledujejo en skupni cilj – dvigniti kvaliteto življenja otrok, mladine in njihovih družin. V sklopu številnih projektov „Prosti čas in letovanja“ organizirajo različne aktivnosti in dogodke za otroke iz socialno šibkejših okolij, otroke z zdravstvenimi težavami in posebnimi potrebami. Zveza prijateljev mladine Slovenije s svojimi članicami ne pomaga le družinam v stiski, temveč skrbi tudi za zanimive raziskovalne projekte, športne in kulturne programe ter zabavne in ustvarjalne dejavnosti, kjer otroci preživljajo svoj prosti čas in ustvarjajo najlepše otroške spomine.

»Brezplačna zimovanja so za otroke iz socialno ogroženih družin zelo pomembna. Otroci v brezskrbnem okolju pridobivajo nove izkušnje, sklepajo nova prijateljstva in razvijajo svoje športne potenciale na snegu. Okusijo zimske radosti in spoznajo, da sneg in zima ne prinašata samo mraza, ampak tudi veselje, toplino in srečo,« je povedala Breda Krašna, generalna sekretarka Zveza Prijateljev Mladine Slovenije

Henkel in Mercator se zavedata, kako pomembne so zimske aktivnosti najmlajših na poti v odrasli svet. «Veseli nas, da se je Zveza prijateljev mladine Slovenije odzvala našemu povabilu k sodelovanju v akciji, saj imamo skupni cilj – pomoč družbi v kateri živimo, je namreč ena naših temeljnih vrednot. Tovrstni projekti, ki bodo ob pomoči našega zvestega partnerja dobrodelnih akcij, podjetja Mercator in naših zvestih kupcev, razveselili otroke v tem čarobnem času in jim omogočili brezskrbne užitke v zabavnih snežnih aktivnostih, so za nas izjemnega pomena. Upamo, da bomo otrokom s tem podarili nepozabne in lepe spomine,» je še dodal Uroš Vodopivec, key account manager za Mercator, Henkel Slovenija.

»Mercator je pomemben donator humanitarnim projektom v slovenskem prostoru, naše odlično sodelovanje s podjetjem Henkel Slovenija pa je že tradicionalno. Tokrat skupaj izvajamo akcijo Snežne kepe sreče in verjamemo, da bodo akcijo za svojo sprejeli tudi naši potrošniki. Skupaj bomo z zbranimi sredstvi prispevali Zvezi prijateljev mladine Slovenije, ki opravlja izjemno in plemenito poslanstvo. Skupaj bomo tako pomagali številnim otrokom in družinam, da lepše preživijo praznike, in se veselijo zimskih počitnic. Zato se že vnaprej zahvaljujem vsem, ki nas bodo v tej akciji podprli,« je povedal Iztok Verdnik, pomočnik predsednika Mercatorjeve uprave za področje korporativnega komuniciranja.

Zbrana sredstva akcije Snežne kepe sreče, bodo v celoti predana Zvezi prijateljev mladine Slovenije, ki bo otrokom omogočila uživanje v trenutkih, ki jih prinese sankanje, izdelovanje snežakov, snežnih angelov in norčavo kepanje – vse kar sive zimske dni, v očeh otrok, spremeni v nepozaben letni čas, poln veselja in radosti.

[easy_image_gallery]