‘Nikoli ne bi želela imeti znova 20’

Misli Monice Bellucci so pravi navdih za vsako žensko.

Monica Bellucci je pred dnevi dopolnila 53 let in še vedno velja za eno najlepših in najbolj seksapilnih žensk na svetu. Za krasno Italijanko pravijo, da se stara kot vino, sama pa zatrjuje, da se zdaj v svoji koži počuti veliko bolje, kot v mlajših letih. Čeprav je že od malih nog želela postati pravnica, pa je imelo življenje z njo drugačne načrte. Svojo bogato kariero je tako začela pri 16-ih kot fotomodel, deset let pozneje pa je prvič stopila pred filmsko kamero. Kljub slavi in denarju je ostala preprosta ženska. V nekem pogovoru za BBC je dejala: »Počutim se dobro v svoji koži, a ne zato, ker sem lepa. Poznam mnoge lepotice, ki so zelo nesamozavestne in njihovo življenje je pravi pekel. Srečna sem, ker sem ljubljena in imam čudovito družino.«

Monica je tudi pravi zaklad življenjskih modrosti, ki so pravi navdih za vsako žensko. Tukaj je ducat njenih najboljših misli:

Biti seksi nima nič opraviti z leti ali videzom, to je stanje uma. Ko gre za ljubezen in privlačnost, se ne bi smeli obremenjevati s starostjo.

Ženska je sposobna ljubiti tako, kot da bo ostala za vedno. Toda lahko pride tudi dan, ko bo odšla, kot da ni nikoli ljubila.

Postati starejša, zame pomeni postati boljša.

Biti lepa pri 20-ih je nekaj naravnega. Biti lepa pri 50-ih pa je rezultat dela na sebi in notranje sreče.

Ženska lepota postane težava samo v dveh primerih: kadar je ni in kadar obstaja samo lepota, brez vsebine.

Kaj bom počela, ko se postaram in mi moja podoba v ogledalu ne bo več všeč? Enako kot je počela moja mama: ne bom se več gledala v ogledalo, ampak bom raje gledala svoje otroke.

Mladim dekletom nenehno ponavljam: naučite se imeti rade svoje telo, ker popolnost ne obstaja in popolnoma jasno je, da ženska z oblinami ni nič manj lepa od suhice. Preprosto se moramo naučiti sprejeti takšne, kot smo.

Za nič na svetu ne bi želela biti znova stara 20 let. Takrat se šele spoznavamo, trpimo zaradi negotovosti in skušamo ugotoviti, kaj želimo postati. Zdaj sem veliko srečnejša, saj dobro vem kaj potrebujem in brez česa ne morem živeti.

Ljudje lahko drugim odpustimo razgledanost in talent, lepote in uspeha pa nikoli.

Nobene potrebe ni, da sovražimo zavistne ljudi. Oni sami so najboljši dokaz, da smo boljši od njih.

Lepota postane veliko bolj izrazita in zanimiva, ko je odeta v obleko.

Ženstvenost je harmonija pristnosti in čutnosti.

Foto: Getty