Neverjetne podobnosti med Kate Middleton in Diano

Trenutki, ko sta bili kraljici ljudskih src kot eno.

Čeprav Kate Middleton ni nikoli osebno spoznala svoje tragično preminule tašče, pa med življenji vojvodinje Cambriške in pokojne princese Diane obstajajo številne osupljive podobnosti. Ne le da sta obe postali kraljici ljudskih src, o njuni neverjetni podobnosti pričajo tudi nasledja dejstva.

Življenje pred poroko

Diana izhaja iz premožne aristokratske angleške družine, medtem ko sta Katina starša bogastvo ustvarila sama. Kljub materialni preskrbljenosti sta obe dami pred prihodom na kraljevi dvor opravljali povsem običajna dela. Diana je bila pred poroko s princem Charlesom učiteljica plesa, varuška in pomočnica vzgojiteljice v vrtcu. Kate pa je po končanem študiju leto dni služila denar kot prodajalka v nekem butiku.

Obe sta imeli »poroko stoletja«

Njuni poroki veljata za enega najbolj gledanih dogodkov v zgodovini televizije. Poroko Williama in Kate si je leta 2011 prek televizijskih sprejemnikov ogledalo okoli dve milijardi ljudi po vsem svetu.

Podoben stil oblačenja in nakit

Odkar je Kate Middleton postala vojvodinja Cambriška, navdih za svojo stilsko podobo neredko poišče pri svoji pokojni tašči. Kate se pogosto oblači v kreacije Catherine Walker, ki je bila Dianina priljubljena modna oblikovalka.

Podobno je tudi z nakitom. William je Kate zaprosil z Dianinim zaročnim prstanom, mlada vojvodinja pa se je ob svečanih priložnostih doslej v javnosti že nekajkrat pojavila s čudovito diamantno tiaro, ki je bila najljubši kos nakita tragično preminule princese.

Podoben način poziranja pred kamero

Ko postaneš najbolj fotografirana oseba na svetu, se hitro naučiš poziranja pred foto objektivi. Podobno kot Diana se je tudi Kate izmojstrila v sedeči pozi z nogami nagnjenimi na stran. Njuni fotografiji na znameniti marmorni klopi  pred Tadž Mahalom sta postali legendarni.

Otroci so na prvem mestu

Tako kot Diana, ima tudi Kate dva prikupna otroka. Obe sta večkrat poudarili, da je biti mama njuna prva dolžnost in to še pred vsemi kraljevimi obveznostmi.

Foto: Getty