‘Ne dovolim, da malo celulita prepreči moje sanje’

Najuspešnejša plus size manekenka razkrila skrivnost svoje samozavesti.

Pretresla je modni svet, po njeni zaslugi se po modnih pistah že nekaj časa ne sprehajajo zgolj (pre)vitke manekenke in kar je najpomembnejše – številnim ženskam je pomagala, da so sprejele svoje telo, takšno kot je. Ashley Graham je trenutno najuspešnejši močnejši model na svetu, ki poskuša pokazati, da so tudi manekenke z oblinami lahko uspešne. A tudi sicer zelo samozavestna 29-letna Američanka priznava, da pridejo trenutki, ko se v svoji koži ne počuti ravno bajno. O svojih strahovih je iskreno spregovorila za najnovejšo izdajo revije StyleWatch.

»Pridejo dnevi, ko se počutim debela in nisem prepričana, da bo kdaj prišel čas, ko se bo vsaka ženska na tem svetu zjutraj prebudila in se počutila »kot iz škatlice«. Moja želja je ponuditi ženskam orodja, ki jim bodo pomagala prebroditi take trenutke in včasih je dovolj že samo to, da si preprosto rečeš ‘lepa si’,« je povedala Ashley, ki pravi, da se mora za svojo samozavest zahvaliti predvsem mami.

»Moja mama je najbolj pozitivna oseba. Ne glede na ovire, ki so ji prekrižale pot, je vedno uspela obdržati nasmeh na obrazu. Ko se tega zavem, si res ne morem privoščiti, da bi malo celulita predstavljalo oviro na moji poti do sreče,« je povedala Ashley.

Dekle, ki je že doslej dodobra pretreslo modni svet, pravi da je šele na začetku svoje uspešne kariere. Napisala je knjigo, ustvarila je svojo linijo kopalk in celo svojo lutko Barbie. »Vzela sem življenje v svoje roke. Pred tem sem bila obkrožena z ljudmi, ki so me omejevali pri mojih vizijah. To je bila dobra šola in naučila sem se, da se moram za uresničitev svojih sanj postaviti na lastne noge in zadeve izpeljati sama. Kdor ne išče, tudi ne najde,« pojasnjuje Ashley.

»Moj uspeh se ni zgodil preko noči, ampak je rezultat 17-let dolgega potovanja. Naslov moje knjige (A New Model) je odraz sprememb, ki smo jim priča v modni industriji – ne obstaja več samo ena vrsta lepote,« pojasnjuje Ashley in poudarja, da morajo ženske samozavestno pokazati to, kar so in biti vzornice same sebi.

»Podpirajte druga drugo. Konec koncev želim le pomagati ženskam, da bi bile srečne in uspešne. In to želim tudi sebi,« je še povedala trenutno najuspešnejša močnejša manekenka na svetu.

Foto: @theashleygraham