Najbolj ponesrečeni nakupi znanih Slovenk in Slovencev

Božičkov pulover, retro avantgarda in Roberto Cavalli...

Imaš tudi ti v svoji garderobni omari neposrečen kos, ki ga redno srečaš, ko izbiraš svoj dnevni outfit? Med znanimi Slovenkami in Slovenci, smo preverili, kaj so bili najbolj ponesrečeni kosi, ki so jih kadarkoli kupili. Tovrstni nakupi se nam dogajajo predvsem na razprodajah, ko je vse tako zelo poceni, da enostavno moraš kupiti in si rečeš: “Ah, to pa vzamem, pa četudi bom oblekla samo enkrat!” Ko se zalotite v takšni evforiji nikar ne nakupujte, saj do tega – samo enkrat oblečem, po vsej verjetnosti ne bo prišlo. Zgodila se bo zgolj slaba vest, vsakič ko boš odprla garderobno omaro.

Priljubljenega voditelja televizije Planet TV Nejca Simšiča je prepričal pulover z motivom Božička! “Joj, na žalost je zgrešenih nakupov v mojih omarah kar nekaj. Eden takšnih je zagotovo božični pulover, ki poje, ko se ga dotakneš na trebuhu. Ne vem kaj mi je bilo, da sem ga kupil pred tremi leti v Londonu, saj ga nisem imel niti enkrat na sebi. Verjetno moment šibkosti med razprodajami, ker se mi je zdel sila zabaven. Ravno zadnjič pa sem v omari našel tudi jesenski plašč, ki ima po dveh letih še vedno etiketo. Tega bom lahko zdaj podaril naprej, ker bo super za prihajajočo pomlad.”

Danica Lovenjak, ki je znana po tem, da je ljubiteljica prestižnejših modnih kosov v svoj neposrečen modni ulov razprodaj uvršča kar dva kosa blagovne znamke Roberto Cavalli. Poleg čevljev omenjene znamke je Danica kupila tudi torbico in tako v enem šopingu uspela narediti “dvojno škodo”! “Oba kosa sem dvakrat nosila, potem pa naprej prodala za precej manj denarja, kot sem sama odštela za komplet. Nauk moje zgodbe je, da se nikoli ne odpravite po nakupih, ko ste slabe volje. Predvsem svetujem veliko razsodnosti na razprodajah, saj vas nižje cene lahko hitro zavedejo,” svetuje Danica.

Ula Furlan, prikupna TV voditeljica s Planet TV, nam je zaupala, da je ravno pretekli vikend pospravljala garderobno omaro in lahko ji samo čestitamo, saj se je projekta lotila še pred uradnim začetkom spomladanskega čiščenja :). “Ugotovila sem, da sem posebna navdušenka nad prehodnimi plašči in supergami. Tu so roza mufasta jakna, pepita tričetrtinski plašč in plašč s kapuco, ki bi ga lahko uporabili tudi v kostumografiji filma Lord of the rings. V najbolj nagajive nakupe oziroma takšne, ko si rečem, uf, enkrat bo pa že prav prišlo, če ne drugače, pa za pusta, se običajno zapodim v “second hand” ali vintage trgovinah. Tam po res ugodnih cenah namreč lahko najdeš nepozabne kose, ki pričajo kratki modni zgodovini in portrerirajo čase in stile preteklih dni,” nam je zaupala Ula.

Etiketina urednica lepote in priljubljena blogerka Ajda Sitar pravi: “Danes sem kolikorr toliko premišljena nakupovalka (tudi v času razprodaj), vendar ni bilo vedno tako. V svoji omari imam še danes kar nekaj zgrešenih nakupov, ki so se zgodili prav zaradi znižanj. Nekje samevajo v zadnjem kotičku omare, marsikaterega pa sem že predala naprej – vse od čevljev (predvsem takih z visoko peto), hlač in topov. Zagotovo je med njimi kar nekaj takšnih, ki so luč modnega sveta ugledali le enkrat. Na primer kavbojke v nekakšnem holografskem odtenku, ki dejansko »škripajo« med hojo. Očitno na ta “znanstvenofantastični dodatek” 🙂 v garderobi nisem bila pozorna, zavedla pa me je tudi ugodna cena.

Foto: Instagram