1501766741.8dd5717.08654dba1edc40a1bf2defef22225b01

Na ogled so prve fotografije epske klasike Vojna svetov

Nova ekskluzivna serija Vojna svetov se ponaša z odlično igralsko zasedbo.

Javnosti so na voljo prve ekskluzivne fotografije Vojne svetov, saj se je začela post produkcija nestrpno pričakovane sodobne adaptacije klasike H.G. Wellsa.

Čustvena in večplastna serija na edinstven način združuje dramo in vrhunsko znanstveno fantastiko. Projekt je ustvaril pisec in dobitnik nagrade BAFTA Howard Overman, izvršna producenta sta dobitnik nagrade Emmy Johnny Capps in Julian Murphy. Projekt je plod sodelovanja produkcijskih hiš CANAL+, Fox Networks Group, Europe & Africa in AGC Television.

V Vojni svetov je sodelovala vrhunska zasedba, v kateri so Gabriel Byrne, Elizabeth McGovern, Léa Drucker, Natasha Little, Daisy Edgar Jones, Stéphane Caillard, Adel Bencherif in Guillaume Gouix.

Serija Vojna svetov, ki je postavljena v današnjo Evropo, je večplastna drama, ki temelji na brezčasni zgodbi H.G. Wellsa. Ko astronomi odkrijejo signal iz druge galaksije, dobijo dokončen dokaz inteligentnega izven zemeljskega življenja. Ljudje po svetu čakajo, kaj se bo zgodilo. Ni jim treba čakati dolgo. V samo nekaj dneh je človeštvo izbrisano z obličja Zemlje, ostane samo par peščic ljudi.

“Če nas bodo vesoljci kdaj zares obiskali, bo to kot takrat, ko je Krištof Kolumb prvič stopil na ameriška tla, kar se je izkazalo kot izjemno slaba izkušnja za ameriške Indijance.” Stephen Hawking

“Ta citat Stephena Hawkinga je bil največja inspiracija pri ustvarjanju nove različice Vojne svetov. Idejo sem hotel raziskati tako kot Wells vesoljce. Človeštvo ima neomejene zmožnosti, da uniči tiste, za katere meni, da so slabši ali drugačni. Nova interpretacija klasičnih krajev, zapletenost človeških odnosov, pa naj bo to med starši in otroki, ljubimci ali neznanci,” je dejal pisec in izvršni producent Howard Overman. “Adaptacija, z vsemi skrivnostmi in spletkami najboljše znanstvene fantastike, spada tako v žanr drame kot tudi akcije.”

Foto: PR