Na Mestni modni reviji dišalo po glamurju

Na modni reviji...

V Galeriji Simulaker se je odvila prva Mestna modna revija, ki sta ga organizirali Zavod Oblika in Studio ANA. Poleg nove kolekcije za jesen in zimo  so poleg Ane Jelinič svoje kolekcije predstavile tudi Vilinika in Nina Pugelj.

Bili smo priča res čarobnem večeru, zadišalo je po glamurju in s strani številnih obiskovalcev so prihajale čestitke in izrazi prijetnih občutkov. Galerija Simulaker je bilo do zadnjega kotička napolnjena s pretežno večerno opravljenimi obiskovalkami in tu nekaj spremljevalci. Producent dogodka je bil Matija Škof, spremljevalna glasba pa je prihajal izpod prstov DJ-Acota, glas nevidnega povezovalca dogodka pa je posodil Simon Zarabec. Dogodka se je udeležila udi nekdanja vrhunska manekenka, sedaj pa lastnica agnecija Model Group, Maja Bulc Raspopovič. Dogodka se je udeležila z namenom, da oceni mlade manekenke, od katerih so se nekatere po pisti sprehodile prvič. Izvedeli smo, da bodo nekatera dekleta z omenjeno agencijo podpisale pogodbo o zastopanju.

Oblačila predstavljenih kolekcij Ane Jelinič in Nine Pugelj si bo možno ogledati in jih kupiti v Studiu ANA na Glavnem trgu 31 v Novem mestu, oblačila Vilinke pa v istoimenski trgovini, ki je prav tako na Glavnem trgu.

Ana Jelinič

Ana Jelinič je v Sloveniji že dodobra uveljavljena modna oblikovalka. Redno se udeležuje vseh večjih slovenskih modnih dogodkov in predstavlja svoje kolekcije na Ljubljanskem tednu mode. Svoja oblačila je predstavila tudi v tujini. Tokrat se je predstavila s kolekcijo jesen zima 2016/2017, ki jo je poimenovala 798 Hz. Kolekcija je čustvena, a ob enem močna, polna detajlov, ki ustvarijo enovito celoto. Oblačila iz kolekcije so nosljiva, narejena iz prijetnih materialov in elegantna, namenjena ženskam, ki si želijo nekoliko izstopati, a primerna za različne priložnosti. Kolekcijo sestavljajo tudi unikatni dodatki, usnjene torbice različnih velikosti, ki se s kolekcijo lepo ujemajo. Glasbena podlaga Anine modne revije je bila instrumentalna priredba glasbe DNA D, skupine DAN D.

Nina Pugelj

Nina Pugelj je pred kratkim zaključila študij oblikovanja tekstilij in oblačil na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani in Akademiji za likovno umetnost Łódź na Poljskem. Je članica skupnosti DesignON. Njena nova kolekcija oblačil je primerna za več priložnosti in temelji na geometričnih linijah, silhuetah in detajlih. Je preplet športnih, organskih in minimalističnih elementov. Poigrava se s kontrasti: mehko ≠ trdo; simetrija ≠ asimetrija; športno ≠ elegantno.

Vilinka

Kolekcije Vilinke sestavljajo krila, hlače, srajce, plašče, jakne, cekarje, copate in torbe modne blagovne znamke v različnih barvah in oblikah. Njihov izgled je popoln odraz slogana te modne blagovne znamke: »Domišljija je v barvah. Barve so v detajlih. Vilinka je vaš detajl.«