Na filmskem festivalu v Cannesu prepovedali selfieje

Poleg ženskih čevljev z ravnim podplatom, prepovedali tudi selfieje.

Poleg ženskih čevljev z ravnim podplatom, prepovedali tudi selfieje.


Mednarodni filmski festival v Cannesu velja za najpomembnejši in najbolj znani filmski festival na svetu. Uvršča se v t. i. skupino A-festivalov, kjer so tudi filmski festivali v Berlinu, Benetkah, Locarnu in Karlovyh Varyh.

Direktor mednarodnega filmskega festivala v Cannesu je pred nekaj leti prepovedal ženske čevlje z ravnim podplatom, zvezdnice se po rdeči preprogi lahko sprehodijo izključno v salonarjih, letos pa jim je poleg tega prepovedal tudi ustvarjanje selfiejev.

Thierry Frémaux je v razgovoru za Hollywood Reporter potrdil, da so od letos naprej selfieji na festivalu prepovedani, saj veljajo za smešno in groteskno prakso, ki po njegovem mnenju kvari umetniško atmosfero in upočasnjuje dogajanje na rdeči preprogi. K temu pa dodaja tudi naslednje:

”Takšne vrste narcizem nima kaj iskati v Cannesu in ne želim, da se trivializira tisto, zaradi česar filmski festival sploh obstaja.”

Bo njegova prepoved tudi v resnici upoštevana?

Naj samo spomnimo na primer, ko je nekaj podobnega želela izpeljati tudi Anna Wintour pred tremi leti na MET Gala, vendar so se zvezdnice in zvezdniki požvižgali na njene pozive in prepovedi ter obeležili razkošje tistega (in vseh nadaljnjih) večerov na tradicionalen način, s selfieji.