Monica Bellucci pri 52: Erotika ni vprašanje starosti

Ob rojstnem dnevu italijanske lepotice, smo izbrali nekaj njenih najbolj navdihujočih misli.

Italijanska igralka Monica Bellucci danes praznuje 52. rojstni dan. Filmska diva kljub svojim ne ravno več rosnim letom, še vedno velja za eno najlepših žensk na svetu, kar dokazujejo tudi nedavno objavljene provokativne fotografije, ki jih je črnolasa lepotica posnela za revijo Paris Match. Belluccijeva, ki že leta živi v Parizu, trenutno promovira svoj najnovejši film Na mlečni poti režiserja Emirja Kusturice, v katerem se je celo naučila govoriti srbsko. Sicer pa seksi igralka ne očara zgolj s svojo lepoto in igralskim talentom, temveč tudi z navdihujočimi pogledi na življenje, ki jih razkriva v sicer redkih intervjujih. Igralka v njih pogosto poudarja, da se ne boji staranja, da sprejema svoje telo takšno kot je in da je srečna v lastni koži. Meni, da so petdeseta prava leta za nov začetek in da se počuti, kot da bi začela ponovno živeti.

Tukaj je nekaj njenih najboljših misli, ki so lahko pravi navdih za vsako žensko.

O staranju:

“Staranja se ne bojim. Želim si postati babica. Če bo imela katera od mojih hčera otroke dovolj zgodaj, bi jih rada vzgajala. To mi daje moč, da brez žalosti razmišljam o visoki starosti.”

“Biti seksi nima ničesar opraviti z leti ali videzom, to je stanje uma. Ko gre za ljubezen in privlačnost, se ne bi smeli obremenjevati s starostjo.”

O lepoti:

“Lepota je darilo – tako kot dobro zdravje ali inteligenca. Pomembno je le, da se z njo ne hvalimo. Navsezadnje nismo nič naredili zanjo; bila nam je preprosto podarjena. Naraven videz je na ženski najlepši.”

Kako skrbi za svoj mladostni videz:

“Nikoli nisem bila na dietah, pazim samo pri količinah zaužite hrane in skrbim, da spijem dovolj vode. Pogosto tudi telovadim in se ukvarjam z jogo.”

Kaj jo pritegne na moških:

“Moč izkušenj. Nekaj zapeljivega je v zrelih moških z bogatimi življenjskimi izkušnjami, ki so hkrati nemirni in jezni, vendar znajo to svojo slabost uporabiti za nekaj ustvarjalnega. To se mi zdi erotično in erotika nima nič opraviti s starostjo.”

O seksu:

“Nekoč so me v življenju vodili hormoni in impulzi, toda z leti človek postane modrejši na vseh področjih, tudi v spolnosti. Nič ni lepšega kot takrat, ko se seks preplete z ljubeznijo. Danes si ne predstavljam več, da bi se z nekom ljubila brez čustev.” 

O življenju po ločitvi z igralcem Vincentom Casselom, ki ima že novo, veliko mlajšo spremljevalko:

‘Vincent ima svoje življenje in jaz svojega. Svojo zasebnost moram varovati predvsem zaradi svojih otrok, ki niso javne osebe.”

Kako se počuti pri 52-ih:

“Kot lutka, ki sem jo nedavno kupila v Mehiki in ki za Mehičane simbolizira njihov največji praznik – praznik mrtvih, konec in hkrati nov začetek. Tudi sama sem na nekakšnem novem začetku.”

Foto: Paris Match