Modna smetana v Cankarjevem domu

Drugi dan tedna mode MBFWLJ...

Včeraj zvečer se je zaključil drugi dan mednarodnega tedna mode Mercedes-Benz, ki se te dni odvija v hramu slovenske kulture, Cankarjevem domu. Po uvodnem večeru podelitve nagrad najboljšim ustvarjalcem in fotografske razstave velikih imen se je predstavilo šest modnih oblikovalcev. Poglede publike in fotografov so pritegnili MÊHLÊ, Natasa Persuh, D’Alpaos, AKULTURA, Dajana Ljubičič in Sofia Nogard. Modne revije so k obisku Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana pritegnile izjemno število obiskovalcev, ki so v Cankarjevem domu uživali v ustvarjalnih presežkih in izjemnih kolekcijah.

MEHLE

Natasa Persuh

D’Alpaos

AKULTURA

Dajana Ljubičič

Sofia Nogard

Oblikovalci so se tokrat premierno lahko odločili med prikazovanjem kolekcij jesen / zima 2016 in pomlad / poletje 2017. Danes, na zadnji dan modnih revij pa v Cankarjev dom prihajajo Tanja Zorn, Vlada Savić, IVANMAN, SUSNYARA, Cliché in SENS. MBFWLJ ob zaključku predstavlja tudi okroglo mizo z naslovom Modni film v oglaševanju, kjer bodo Aljoša Bagola, Pristop, Branimir Brkljač, Mokrin House, in Davor Bruketa, Bruketa&Žinić razpravljali o vlogi modnega filma v oglaševanju in kako ta (lahko) vpliva na ugled blagovnih znamk. Spremljajte #MBFWLJ na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter.

Posebna pozornost je ob začetku drugega dne MBFWLJ pripadla modnemu zajtrku s predsednikom Maison Gattinoni Couture gospodom Stefanom Dominello. Izjemno cenjena blagovna znamka, ki se je leta 2009 vpisala v italijansko kulturno dediščino, in v svoji izjemno slikoviti ter razkošni zgodovini oblekla tako Audrey Hepburn kot Beyonce, je navdušila številne modne navdušence, oblikovalce in blogerje.