Ljubljana bogatejša za prikupno trgovino s konceptom

Podjetje Lili in Roza je uradno predstavilo konceptualno trgovino Extraordinary

Podjetje Lili in Roza je uradno predstavilo konceptualno trgovino Extraordinary, ki jo najdete v središču prestolnice, na Novem trgu 6. Na dogodku je direktorica podjetja Iris Jeraj Peterca skupaj s parom iz Yuka studia (Eva Ferlan in Marko Forte), s katerima so zasnovali koncept trgovine, predstavila svež, okolju prijazen program in znamke oblačil, obutve, kozmetike ter dodatkov za dom. Trgovina s konceptom je namreč zasnovana na predanosti modnim in trajnostno naravnanim znamkam izdelkov. Večerna zabava od 17. ure dalje ob pogostitvi in kozarčku penine ter glasbi simpatičnih DJ-k pa je privabila mnoge mimoidoče goste. Trgovina Extraordinary je nadomestila mnogim poznano in priljubljeno Marin Yachting, ki je na naslovu ob Ljubljanici domovala vrsto leto.

Na dogodku je direktorica podjetja predstavila koncept trgovine, ki želi ljudem ponuditi celostno izkušnjo, kot jo poznajo drugod po svetu, kjer v eni trgovini lahko kupiš obleko, torbico, rožo, revijo, dodatek za dom in se počudiš udobno ter sproščeno. Trgovino so zasnovali na  predanosti modnim in trajnostno naravnanim znamkam izdelkov, ki izbirajo surovine in procese tako, da čim manj obremenjujejo okolje. “Živimo v eni najbolj okoljsko raznovrstnih in nedotaknjenih dežel na svetu in naša odgovornost je, da jo tako zapustimo tudi našim zanamcem,” je poudarila Iris Jeraj Peterca.

V trgovini so ponosni na znamko CLOSED saj ta navdušuje s svežino, nemško kakovostjo in izredno nosljivostjo. Navdušil jih je tudi odgovoren in okolju prijazen pristop, saj imajo tudi v prihodnosti cilj stalnega izboljševanja že tako visokih standardov izdelave. Vrhunsko oblikovanje in kakovost brez kompromisov – to je filozofija, ki vodi do odgovorne proizvodnje – od izbire materialov do skrbne izbire proizvajalcev že od leta 1978. Znamka je najbolj priljubljena v Severni Evropi, njihove kose pa nosijo tudi mnogi Hollywoodski zvezdniki/ce. Posebej znani so po kultnem jeans modelu pedal pusher.

Predstavili so tudi posebnost, lastno modno znamko trgovine, Extraordinary – srajce in srajčne obleke, ki vsebujejo udobne, sproščene, a hkrati modne kose za ženske. Vsi kosi so skrbno narejeni v Italiji v družinskih manufakturah z dolgoletno tradicijo elegance in ljubeznijo do detajlov. V trgovini pa najdemo tudi priljubljeno domačo blagovno znamko Viva’s, ki je prepoznavna predvsem po rastlinsko barvanih usnjenih torbah in organskih majicah.

Trgovina ponuja tudi program za dom. Zanimive rastline med katerimi se sprehodite v trgovini so naprodaj, ne manjkajo pa tudi tuje revije, knjige iz lastne založbe ter skodelice in krožniki Sisi za popoln zajtrk/kavo/čaj z umetniško noto. To so izdelki umetnice Silvije Jerman Geelen, znane po legendarnem Sisi-shop-u v Stari Ljubljani, ki sedaj živi in ustvarja na Nizozemskem, njena zaščitna znamka pa so naravne barve in material ter duhovita umetniška sporočila na keramiki.

Foto: Katarina Veselič