Lagerfeldova mačka je najbolj razvajena mačka na svetu

8 zanimivosti, ki jih niste vedeli o mački Choupette.

Potem, ko je svet preplavila novica o smrti kralja modnega sveta Karla Lagerfelda, se je pojavilo vprašanje, kaj se bo zgodilo z njegovo slavno siamsko mačko Choupette.

Preminuli oblikovalec jo je v dar prejel za Božič leta 2011 od francoskega modela Baptistea Giabiconija. Od takrat dalje je bila Choupette Karlova ”partnerka v zločinu” – prisotna na vseh modnih snemanjih in deležna najbolj luksuzne nege, ki obstaja. Prejemala je bogata darila, jedla najboljšo hrano, tudi kaviar in si pridobila milijonsko neto vrednost.

View this post on Instagram

Model ✔️ Muse ✔️ Escape Artist Extraordinaire ✔️

A post shared by Choupette Lagerfeld (@choupettesdiary) on

View this post on Instagram

Happy #FathersDay Daddy @karllagerfeld. Thank you for bringing me into the (fashion) world. 😘

A post shared by Choupette Lagerfeld (@choupettesdiary) on

Pa poglejmo nekaj najbolj zanimivih podrobnosti o mali puhasti Choupette:

1. Ima dve služabnici

Françoise in Marjorie sta njeni osebni služabnici in družabnici, ko Karla ni bilo v bližini. Nekoč je Lagerfeld za CNBC dejal: ”Tudi ko spi, ne mara biti sama. Poleg tega, da je chic dama, ima tudi osebno služabnico.”

2. Ima svoj iPad

Ko Choupette ne počne vsega tistega, kar počnejo ostale mačke sveta, rada brska po svojem iPadu. Neverjetno, ampak resnično.

3. Prehranjuje se za mizo

Lagerfeld je imel mačko za sebi enako, zato bi bilo necivilizirano, če bi jedla na tleh. ”Kosi in večerja z menoj za mizo”, je dejal in dodal: ”Ne sili v mojo hrano.”

Seveda je njen pribor dizajnerski, in sicer Goyardov. ”Eno posodo ima za brikete, eno za vodo in eno za paštetko”, je za Harper’s Bazar povedal Lagerfeld.

View this post on Instagram

Seafood Diet = See Food and Eat It 😼

A post shared by Choupette Lagerfeld (@choupettesdiary) on

4. Vsak njen korak je dokumentiran

Služabnici mačke Choupette sta imeli nalogo, da zapišeta vse, kar kosmatinka počne čez dan in o tem obveščata lastnika. V devetih mesecih sta napisali kar 600 strani.

5. V enem letu je zaslužila 3 milijone ameriških dolarjev

Leta 2015 je Karl ponosno razkril, da je njegova mačka najbogatejša na svetu, saj je z avtomobilsko reklamo in reklamo za japonske lepotne proizvode zaslužila vrtoglave 3 milijone USD. Ne pričakujte pa, da boste Choupette kdaj koli videli v reklami za mačke. ”Ne dovolim, da snema reklame za mačjo hrano in ostale mačje zadeve. Za kaj takšnega je daleč preveč sofisticirana.”

6. Njena božična darila so definicija luksuza

Za minuli Božič je Choupette dobila mačji kaviar. Mačka ima tudi svojega kuharja, ki ji za posebne priložnosti skuha posebne obroke. Ne glede na to kje na svetu smo, Ati ji želi dokazati, da ji kuhar vedno lahko pripravi poseben obrok”, je dejal Lagerfeld. Kuhar Ozuru in drugi kuharski mojstri so Choupette med drugim pripravljali japonsko govedino in piščanca z beluši.

View this post on Instagram

Happy Birthday Daddy @karllagerfeld. Will you ever take a day off? 🎈🎉 #workaholic #birthdayboy

A post shared by Choupette Lagerfeld (@choupettesdiary) on

7. Enkrat tedensko ima manikiro

Zahvaljujoč tedenski manikiri, Lagerfeldov dom nima niti ene praske. Za Bazaar je dejal: ”Manikiro izvaja veterinar. Ne prenese, da bi to počeli mi. Če poizkusimo, zganja kraval. Ona točno ve kaj želi.”

8. Ima tri imena

Seveda eno ime za tako slavno in pomembno mačko ni dovolj. ”Ime ji je Choupette, Princesa Choupette in Gospodična Choupette”, je povedal zdaj že pokojni modni oblikovalec.

Foto: Instagram