Kurzschluss z Don Diablom v boj proti raku

Šesta sezona prihaja 1. aprila! Brez šale!

Letošnjo sezono v Kurzschlussu pričenja festivalski prvokategornik Don Diablo, ki prav zdaj zaseda veličastno 11. mesto lestvice TOP 100 DJs. Superzvezdnik bo 1. aprila nastopil na dobrodelnem žuru. Celotna sredstva od donacij obiskovalcev gredo nizozemski organizaciji Dutch Cancer Society, ki podpira znanstvene raziskave za zdravljenje rakastih obolenj. Čeprav je večina registracij na dogodek že pošla, bo po polnoči omogočen vstop obiskovalcem brez registracij do zapolnitve kapacitet prizorišča. Spremljajte #kurzschluss in #dondiablo na družbenih omrežjih Facebook in Instagram.

Don Diablo je nizozemski glasbeni producent in DJ. Njegovo ime se povezuje z glasbeno strujo Future House, kar se močno odraža v njegovi glasbi, ki pogosto vključuje tudi Diablove vokale. Njegovo diskografijo z velikimi črkami označujejo On my mind, Universe, Anytime, Chemicals, Cutting shapes. Med drugim tudi headliner največjega festivala elektronske glasbe Tomorrowland, v Ljubljano prihaja 1. aprila, slednje ni šala, s seboj pa prinaša izjemno dobrodelno noto »A better future«. Celotni izkupiček od donacije za vstopnice bo namenjen nizozemski organizaciji Dutch Cancer Society, s čimer se Kurzschluss priključuje mednarodni verigi donatorjev. Zbrana sredstva bodo namenjena delovanju nizozemske institucije, ki financira ter usmerja znanstvene raziskave, podpira razvoj zdravstvenih politik ter deli znanje o zdravljenju rakastih obolenj. S svojim delovanjem društvo želi približati prihodnost, kjer zaradi raka ne bomo več izgubljali naših najbližjih. Dobrim željam za prihodnost se pridružujejo tudi Don Diablo in celotna ustvarjalna ekipa Kurzschlussa, ki aprilsko edicijo organizira v dobrodelne namene, s čimer vrača tako nastopajočim, ki ga vrsto let postavljajo na prvo mesto zabave v državi, kot tudi zvestim obiskovalcem, ki v naši družbi preživijo nekaj noči na leto.

Celotna kvota registracij za dogodek je pošla v prvih dveh dneh od najave dogodka, vsi tisti, ki se niso uspeli pravočasno registrirati, pa bodo na svoj račun prišli po polnoči. Takrat bo do zapolnitve kapacitet na voljo vstop obiskovalcem brez registracije. Zbiranje donacij v vrednosti 5 evrov na osebo (donirate lahko tudi več) bo potekalo na vhodu dogodka. Donacije so mogoče zgolj v gotovini.