Konec ugibanj o imenu malega princa

Razkrili so ime malega britanskega princa.

Zadnji teden se je vse vrtelo okoli novopečenega brintanskega princa, ki se je rodil v ponedeljek, 23. aprila. Takrat so s kraljeve palače sporočili le veselo novico in spol otroka – ki je bil do rojstva neznanka tudi princu Williamu in Kate Middleton – imena pa ne. Kot je bilo pričakovati so bila ugibanja o imenu številna, a mnoga izmed njih tudi napačna. Kraljeva družina je namreč pred kratkim sporočila ime malega princa.

Štiri dni po rojstvu je mladi britanski prestolonaslednik dobil ime. Presrečna starša, vojvodinja Cambriška Catherine ter princ William, sta ga poimenovala Louis Arthur Charles. ”Vojvoda in vojvodinja Cambriška sta vesela, da lahko sporočita, da sta sina poimenovala Louis Arthur Charles. Njegov naziv bo vaša visokost, Cambriški princ Louis,” so še sporočili iz Kensingtonske palače.

Z Louisom naj bi se William in Kate spomnila na lorda Louisa Mountbattena, strica pradedka princa Philipa, ki je umrl med atentatom Irske republikanske armade na Irskem leta 1979. Polno ime Louisovega starejšega brata je George Alexander Louis, njune sestrice pa Charlotte Elizabeth Diana.