Kdo je najboljši modni oblikovalec v 2017?

Letos je Raf Simons prejel prestižno nagrado za najboljšega modnega oblikovalca ženske mode kakor tudi moške mode.

V New Yorku je bila 5. junija podeljena velika prestižna CFDA nagrada, ki jo podeljujejo le najboljšim modnim oblikovalcem, ki so kar najimenitneje in najbolj profesionalno zaznamovali modno industrijo v zadnjem letu. Letos je osvojil ime za najboljšega modnega oblikovalca nihče drug kot Raf Simons.

Raf Simons, ki je trenutno v vlogi kreativnega direktorja za modno znamko Calvin Klein, je prejel The Council of Fashion Designers of America (CFDA) nagrado za najboljšega modnega oblikovalca za žensko in moško modo. Vsekakor zavidljiv uspeh za eno najbolj zvenečih imen v modnih vodah v zadnjem času, kar Rafu Simonsu predstavlja dodatno potrditev za njegovo trdno delo in izjemne rezultate na področju oblikovanja.

Nagrado za najboljšega oblikovalca modnih dodatkov je prejel Stuart Vevers za Coach, medtem ko so nagrado Swarovski za mlade talente dobili Laura Kim in Fernando Garcia za Monse. Letošnja nagrada za najboljšega internacionalnega oblikovalca pripada, po pričakovanjih, Demni Gvasalia za Vetements in Balenciago. Častno nagrado za življenjsko delo pa si je prislužil Rick Owens.

Vsako leto pa podelijo tudi nagrado za modno ikono, ki so jo letos namenili Franci Sozzani (20. januar 1950 – 22. december 2016).