Kate ne bo Pippina poročna družica

Slavni sestri sta se tik pred poroko leta, znašli v neprijetnem položaju.

Pippa Middleton, mlajša sestra Kate Middleton, bo to soboto, 20. maja, doživela svoj sanjski dan. Na poroki leta bo namreč večno zvestobo obljubila svojemu dolgoletnemu spremljevalcu Jamesu Matthewsu. In čeprav so mnogi pričakovali, da bo Pippina poročna družica prav vojvodinja Cambriška, pa temu ne bo tako.

Razlog pa ni spor med slavnima sestrama, temveč stroga pravila, ki jih narekuje britanski dvor. Kate Middleton tako ne more biti ne družica ne poročna priča, tudi če bi to sama želela biti. Britanska tradicija namreč zapoveduje, da sta ti dve vlogi vedno namenjeni neporočenim dekletom, ki morajo biti mlajše od neveste.

Zaradi tega se je Pippa znašla v precej neprijetnem položaju. Čeprav bi si na najpomembnejši dan v svojem življenju, zagotovo želela imeti sestro v svoji bližini, pa bi to verjetno pomenilo, da bi bili vsi pogledi usmerjeni bolj v Kate, kot v nevesto. Tudi sama Kate se po pisanju britanskih medijev tega zaveda in menda ne želi biti v ospredju ter tako morebiti uničiti sestrin pomemben dan.

Bosta pa imela na poroki zato pomembno vlogo Kateina otroka. Štiriletni princ George bo namreč nosil poročna prstana, triletna princeska Charlotte pa bo poskrbela, da bo tetina pot do oltarja posuta z rožicami.

Foto: Getty