Kako je ločena igralka ukrotila uporniškega princa

Pred Meghan Markle je vloga njenega življenja.

Potem ko sta princ Harry in Meghan Markle tudi uradno potrdila, da se bosta spomladi prihodnje leto poročila in so številna dekleta žalostna, ker je oddan še en princ, je pravi trenutek, da spoznamo, kako je ločena igralka ukrotila črno ovco v kraljevi družini. Slavna zaročenca imata namreč za seboj pestro ljubezensko življenje.

Meghan se je rodila pred 36 leti, njena starša pa sta se ločila, ko je bila stara komaj dve leti. Igralka je postala leta 2003, šele mnogo let pozneje pa je zaslovela z vlogo v seriji Suits. Meghan je ločenka – leta 2011 se je po večletni zvezi poročila s filmskim producentom Trevorjem Engelsonom, potem pa sta se po vsega dveh letih ločila. Zanimivo je, da se Trevor trenutno ukvarja z novo serijo, ki govori o kraljevi družini in jo je navdihnila prav Meghan. V središču dogajanja so princ, njegova zaročenka, njen otrok iz prejšnjega zakona in kraljica.

33-letni Harry je z razliko od svojega »vzornega« brata Williama od nekdaj veljal za črno ovco kraljeve družine in upornika z razlogom. Njegovo ljubezensko življenje pred Meghan je bilo vse prej kot dolgočasno. Britanski princ je kar sedem let hodil z lepo blondinko iz Zimbabveja Chelsy Davy, vendar ni o njej v javnosti nikoli spregovoril niti besede. Sledila je kratka romanca z manekenko Florence Brudenell-Bruce, nato pa je bil dve leti v razmerju z igralko in manekenko Cressido Bonas, s katero sta se razšla leta 2014. Lansko poletje pa je v življenje rdečelasega princa prišla Meghan in zgodila se je ljubezen na prvi pogled.

Spoznala sta se na slepem zmenku in drug o drugem nista vedela kaj prida (Harry ni nikoli gledal TV-serije, v kateri je zaslovela Meghan). Da sta si usojena sta spoznala na petdnevnem kampiranju pod zvezdami v Botsvani. Pol leta sta zvezo uspešno skrivala pred javnostjo, Harry pa je Meghan zaprosil nekega novembrskega večera, ko sta za večerjo pripravljala piščanca.

“Bilo je neverjetno presenečenje – prisrčno, naravno in zelo romantično,” je o zaroki povedala Meghan. Harry je Meghan podaril bleščeč zaročni prstan, na katerem so diamanti, ki jih je podedoval od svoje mame, pokojne princese Diane.

Čeprav se je Meghan Markle zdaj poslovila od svoje igralske kariere, pa je pred njo zagotovo vloga njenega življenja. Podobno kot Kate Middleton, bo verjetno tudi ona dobila naziv vojvodinja, s tem pa tudi vrsto formalnih obveznosti, da o zahtevni organizaciji spektakularne poroke niti ne govorimo. Njeno razmerje s Harryjem pa bo odslej zagotovo pod budnim očesom javnosti.

Foto: Getty