Kaj imata skupnega Karl Lagerfeld in Hamburg?

Nemško mesto Hamburg je 6. decembra zasijalo v znamenju modnega prestiža in haute couture.

Chanel je prikazal najnovejšo kolekcijo visoke mode, a ne v Parizu. V Hamburgu namreč.

V drugem največjem nemškem mestu je pred nekaj dnevi, 6. decembra, bila predstavljena nova kolekcija Chanel Métiers d’Art, ki vsako leto slavi vrhunskost profesionalnih krojačev, vezilj, šivilj in drugih specializiranih obrtnikov, ki s svojimi preciznimi tehnikami doprimorejo k izdelavi modnih kreacij hiše Chanel.

Karl Lagerfeld je letos prikazal novo kolekcijo visoke mode v svojem rojstnem kraju, Hamburgu, kjer je s kančkom nostalgije iz 60-ih in kulturne zgodovine tega nemškega mesta zaznamoval velik modni dogodek. Modeli so se na pisti sprehodili v mini oblekah in krilih v kombinaciji s črnimi nogavicami, dodatek razigranosti je bil dosežen z mornarskimi kapami, ki sicer popolnoma pritičejo temu drugemu največjemu pristaniškemu mestu v Evropi, obiskovalci pa so si pasli oči tudi na razkošnih pleteninah in bogatemu tvidu, ki je pri Chanelu zgodba zase.

Prestižno modno revijo so si ogledale številne modne ikone, med njimi tudi Tilda Swinton, Lily Rose Depp, Kristen Stewart in mnoge druge.

V nadaljevanju si oglejte le peščico predstavljenih čudovitih kreacij.