Julia Roberts: tvegala, ko ni pristala na facelifting

Pri 49-ih najlepša ženska na svetu in pravi navdih za vse dame.

Revija People je letos laskavi naslov najlepše ženske na svetu podelila Julii Roberts. 49-letna igralka si je ta naslov prislužila že petič in s tem postavila rekord. Prvi naziv najlepše na svetu je namreč osvojila že pred 26-imi leti. Hollywoodska zvezdnica, ki je zaslovela leta 1991 z vlogo v romantični komediji Čedno dekle, je dejala, da je izjemno počaščena in se pošalila, da je še posebej veseli dejstvo, da je zdaj v veliki prednosti pred prijateljem Georgeem Clooneyjem, ki je naslov najbolj seksi moškega na svetu osvojil “le” dvakrat.

Julia, ki pravi, da najboljša leta zanjo šele prihajajo, je že 14 let srečno poročena s snemalcem Dannyjem Moderjem, s katerim imata tri otroke. Brezčasna lepotica z enim najlepših nasmehov na svetu, je tudi ena redkih igralk, ki se še ni podvrgla plastični operaciji. Namesto tega raje telovadi pet dni na teden in skrbi za zdravo prehrano. Sama pa pravi, da je največja skrivnost njenega mladostnega videza – sreča.

Julia Roberts pa je tudi prava zakladnica navdihujočih in zelo prizemljenih življenjskih nasvetov. Tukaj je nekaj njenih pronicljivih misli:

Vsako jutro se zbudim z zavedanjem, kako srečna sem. Zavedam se, koliko ljudi vsak dan skrbi za moj videz na ekranu. Sem popolnoma normalna oseba, ki se ukvarja z neobičajnim poklicem.

Optimizem in dober smisel za humor sta ključ do srečnega življenja. Sreča je nekaj, kar moramo najti v sebi in jo potem negovati vsak dan – to je ključ do lepote. Druga pomembna stvar je ljubljenje in krema proti gubicam okrog oči.

Moja življenjska mantra je: ni druge poti, kot samo naprej. Potrebno je iti pogumno skozi vse prepreke, saj se nekaterim stvarem v življenju preprosto ne moremo izogniti. Sem zelo optimistične narave in rada se smejim. Humor je nujen, še zlasti, če si mati treh otrok.

Sodobna ženska ima lahko danes čisto vse, vprašanje je le, kaj si pod pojmom »vse« predstavljate. V materialnem smislu imate lahko zelo malo, pa se kljub temu počutite povsem izpolnjeno. In ko imate občutek notranje izpolnjenosti, imate vse.

Želim, da moji otroci vedo, kdaj sem razkurjena in kdaj vesela. Naš obraz pripoveduje našo zgodbo in to ne bi smela biti zgodba o glajenju gub ter napenjanju kože na obrazu.

Ko gre za hollywoodske standarde sem veliko tvegala, ko nisem pristala na facelifting. Namesto tega se ukvarjam z jogo in kar je najpomembneje – stvari v življenju ne jemljem preveč resno.

Otrok ne obremenjujem s svojim poklicem. Ni jim pomembno s čim se ukvarjam, za njih sem samo mama. Nisem deloholik in nimam potrebe po snemanju filma za filmom. Ni mi težko počakati na dobro vlogo, ki mi predstavlja izziv. Družinsko življenje me popolnoma izpolnjuje.

Foto: Getty/Allure