Instagram LJFW “ugrabile” znane Slovenke

Pred vrati je ljubljanski teden mode!

Zakorakali smo v enega najbolj modnih tednov leta. Modni strokovnjaki, navdušenci  in mediji smo teden, ki je pred nami popolnoma podredili dogajanju na Trgu republike, ki bo od srede gostil enega izmed domačih tednov mode – LJFW. Poleg znanih slovenskih in tujih oblikovalcev, ki bodo predstavili svoje kreacije, so posebno mesto dobili tudi študenti Naravoslovnotehniške fakultete (NTF).

Svoje kolekcije za jesen-zimo 2016/2017 bo od 13. do 16. aprila, po modni pisti na Trgu republike, poslalo več kot dvajset oblikovalcev. V okviru Ljubljana Fashion Week (LJFW), ki tudi letos poteka pod pokroviteljstvom Mestne občine Ljubljana, bodo svoje delo predstavili tudi študenti Naravoslovnotehniške fakultete (NTF) Univerze v Ljubljani, ogledati si bo mogoče dela finalistov natečaja »Oblikuj belo srajco«, v petek pa se bodo gostje pogovora ob kavi spraševali, kdo zares kroji modo. Novinar Anžej Dežan se bo ob jutranji kavi o tem pogovarjal z oblikovalko Majo Mehle (MÊHLÊ), kreativno direktorico pri Uzwei Editorial Store Danajo Vegelj in fotografom Martinom Baeblerjem, ki poleg lastnih soustvarja tudi podobe nekaterih najbolj uveljavljenih modnih fotografov. S snetimi rokavicami in z nasveti iz prve roke bodo spregovorili o svoji poti do svetovnih modnih odrov v Londonu, Parizu in Hamburgu. Pogovor ob kavi bo v petek, 15. aprila, ob 11.00, v osrednjem prireditvenem prostoru na Trgu republike v Ljubljani. Vabljeni vsi, ki vas zanima zakulisje modnega ustvarjanja.

Dodatna zanimivost, ki jo letos uvaja LJFW pa so družbena omrežja. Instagramu in Facebooku se letos prdružuje vse bolj priljubljeni Snapchat. LJFW poiščete pod uporabniškim imenom LJFWSNAP. Uradni Instagram profil LJFW (@ljfw) bodo letos »ugrabile« modne poznavalke  Hannah Mancini, Lorella Flego, Senida Hajdarpašić in Ula Furlan ter vam skozi objave zakulisja modno dogajanje približale na nekoliko drugačen način.

Tukaj je tudi prvi napovednik LJFW

Foto: Mimi Antolović