Glas in stas operne dive ob kateri zastane dih

V Cankarjev dom prihaja svetovna operna diva, ki navdušuje množice po vsem svetu...

65. Ljubljana Festival nam bo v prihodnjih tednih postregel s številnimi presežki na področju glasbe in plesa. Le dva dni po otvoritveni Carmini Burani, katere melodije bodo zadonele na Kongresnem trgu, bo v Cankarjevem domu nastopila operna diva Elīna Garanča, ki se v Ljubljano vrača po uspešnem nastopu pred skoraj 2000 glavo množico Cankarjevega doma, kjer je pred tremi leti požela stoječe ovacije.

Latvijka Elīna Garanča je operna diva svetovnega kova, saj polni dvorane po vsem svetu in navdušuje s svojimi čutnimi nastopi, ki se jim predaja v popolnosti. Izvrsten glas, s katerim se je kot najljubša mezosopranistka zapisala v srca mnogih, pa dopolnjuje tudi z nežnostjo in lepoto, ki ju izžareva skozi svoje nastope. Garanča je pred tremi leti razgrela slovensko občinstvo skupaj z možem Karlom Markom Chichonom, ki je kot dirigent takrat več kot uspešno vodil Simfonični orkester RTV in ženo Elīno, s katero imata dve hčeri.

Elīna Garanča, ki navdušuje tako z glasom kot s stasom, se kljub svoji mladosti postavlja ob bok najuspešnejšim opernim divam sodobnega časa. Njena nežnost in čutnost se prepletata s samozavestjo in ognjevitostjo. V četrtek, 29. junija, se nam tako v Cankajevem domu znova obeta izvrsten glasbeni večer, z izborom ruskega, francoskega in italijanskega opernega repertoarja ter napolitanskih pesmi.