Fatalna Srbkinja spremenila življenje slavnemu igralcu

'Vse v življenju dolgujem njej.'

»Vse v življenju dolgujem njej. Je izjemna in močna ženska,« je pred leti izjavil igralec Christian Bale, ko je prejel eno od mnogih nagrad za svoje igralske dosežke. In 43-letni zvezdnik vse do danes mnenja o svoji štiri leta starejši ženi Sandri Sibi Blazic, ni spremenil.

Sandra Blazic je bivša manekenka srbskih korenin in nekdanja osebna asistentka igralke Winone Ryder. Njena družina se je konec 60-ih let prejšnjega stoletja iz Beograda preselila v ZDA. Sandra, s pravim imenom Srboslava, se je rodila leta 1970 v Chicagu, kjer je diplomirala menedžment.

Christian Bale je bil rojen v Walesu. Njegova starša sta se leta 1991 ločila, Christianov oče pa je na vsak način želel, da njegov sin postane igralec, zato se je z njim preselil v Los Angeles. Bale ima na očeta, ki je umrl leta 2003, slabe spomine, saj ga je povsem odtujil od mame in sestre ter ves čas manipuliral z njim. Prav zaradi tega je priljubljeni igralec nekoč izjavil, da ne bo nikoli stopil pred oltar: »Vsi v moji družini so ločeni, zato nisem imel dobrega mnenja o poroki.«

Toda vse se je spremenilo, ko je spoznal Sandro. Baleova mentorica v Hollywoodu je postala igralka Winona Ryder, ki mu je leta 1994 tudi pomagala do prve vloge. Tako je konec 90-ih spoznal njeno takratno osebno asistentko Sandro Blazic, s katero sta postala nerazdružljiva in se leta 2000 v Las Vegasu tudi poročila.

»Sibi je neverjetno močna ženska. Ne prenaša nikakršnih neumnosti in zaradi tega jo ljubim. Moje obnašanje doma je v veliki meri odvisno od vloge, ki jo trenutno igram. Toda njej je to všeč, čeprav ji zagotovo ni lahko prenašati vsega tega. A če pogledate z druge plati, ji lahko tudi malce zavidate, ker lahko istočasno živi s toliko različnimi moškimi,” je Bale povedal o svoji ljubljeni ženi, s katero imata hčer Emmeline in sina Josepha.

Zgodba pa ima tudi temnejšo plat, saj je bila prav fatalna Srbkinja glavni razlog, da je muhasti Bale dokončno prekinil stike s svojo družino. Njegova mama in sestra namreč Sibi nista nikoli sprejeli, zato je Christian z njima prekinil skoraj vse stike. Je pa Bale zato toliko bolj navezan na Sandrino družino, s katero je v odličnih odnosih. Tako je tudi vztrajal, da se njegova otroka naučita srbskega jezika.

Foto: Getty